Getest: iPhone 11 pro werkt sneller als de iPhone XS

Getest: iPhone 11 Pro werkt sneller dan de iPhone XS

Zsarisse Knol
De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn inmiddels beschikbaar als preorders en er is een beter beeld van wat we kunnen verwachten van de A13 Bionic-chip, de nieuwe CPU. Maar hoeveel meer precies?

Een veronderstelt Geekbench-rapport toont dat de iPhone 11 zo’n vijftien procent sneller is dan de iPhone XS. De benchmark toont ook dat de iPhone 11 4G RAM heeft; dezelfde hoeveelheid als de iPhone XS Max. Deze getallen zouden volgens Onleaks betwist zijn.

Hoeveel GB RAM heeft de chip van de iPhone 11 pro en Pro Max?

Vertrouwbare leaker Onleaks tweette dat hij gelooft dat de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max zo’n 6GB RAM hebben. Hij noteert ook de precieze batterijcapaciteiten voor de modellen, variërend van 3110mAH in de iPhone 11 en tot 3500mAH in de Max.

 

 

Geekbench benchmarks kunnen soms ook nep zijn, dus moeten we nog even wachten om het zeker te weten. Apple zelf onthult geen RAM-specificaties. Ervan uitgaande dat de Geekbench-bevinding legitiem.

Terwijl we geen scores voor de iPhone 11 Pro Max hebben gezien, verwachten we dat er niet veel verschil is tussen de getallen van de Pro, omdat de prestatiedelta tussen de geavanceerde telefoons meestal te verwaarlozen is.

iPhone 11 Pro vs iPhone XS benchmarks

De Geekbench benchmark toont single-core scores van 5472 en een multi-core score van 13769. Een typische A12-chip in de iPhone XS haalt respectievelijk een score van ongeveer 4780 en 11250.

Alle gespecialiseerde chipverbeteringen die in de A13-chip zit, zullen waarschijnlijk niet worden weerspiegeld in deze ruwe CPU-scores. Het moet echter een idee geven van wat we ongeveer kunnen verwachten van de extra prestaties van de iPhone van 2019.

De iPhone 11, Pro en Pro Max zijn beschikbaar als preorder op de website van Apple. 20 september liggen ze in de winkel.