Getest: Konftel C20Ego

Geert van der Klugt
De Universiteit van Tilburg stelt dat thuiswerk een blijvertje is. Waar 25 procent van Nederland vóór corona aangaf thuis te willen werken, drukt dit aantal vandaag de dag tegen een merendeel aan. We raakten bekend met de voordelen van het thuiskantoor, zagen traditionele tegenwerpingen als sneeuw voor de zon verdwijnen en willen niet meer terug. Daarmee blijft de waarde van communicatietools stijgen. Wij testten de Konftel C20Ego, een resultaat van de hardware- en software-innovatie die COVID-19 teweeg bracht.

In het wereldtoneel bestrijdt Nederland corona relatief goed. Wat ons betreft heeft dit mede te maken met beleidsmakers die erkennen wat technologie te bieden heeft.

Hadden we geen hardware en software voorhanden om het voor kenniswerkers mogelijk te maken om thuis te blijven, dan had het kabinet niet kunnen adviseren om thuis te blijven. En dat advies - geldt nog altijd.

Opties

Leuk is anders, maar niemand kan om de mogelijkheid van thuiswerk heen. Die mogelijkheid is enerzijds te danken aan het aanpassingsvermogen dat het Nederlandse bedrijfsleven in de afgelopen maanden toonde. Anderzijds kom je met aanpassingsvermogen alleen niet ver. Ontbreken de middelen, dan ontbreekt aanpassing.

Dat brengt ons op de Konftel C20Ego, één van de middelen die aanpassing mogelijk maakt. Vraag je het aan ons, dan verdient dit middel een even groot applaus als de snel schakelende organisaties die virusverspreiding tegen gingen.

Met het aansluiten van een enkele USB-kabel combineert Konftel glasheldere audio en 4K-video om in een handomdraai een online vergadering in een meetingroom te kunnen starten op het scherm in de ruimte. Snel en simpel.

Het product is een samenstelling van de Konftel Cam20 (bijzonder compacte, lichtgewichte 4K-camera), Konftel Speakerphone (OmniSound audiokwaliteit) en Konftel OCC Hub (One Cable Connection Hub). Elk device is apart verkrijgbaar, maar via de C20Ego als betaalbaar pakket te koop en makkelijk te installeren.

De camera, het scherm en de speakerphone verbind je met de OCC Hub, waarna je de OCC Hub met een enkele USB-kabel aansluit op de laptop. Vervolgens gebruik je een UC-tool om glashelder en haarscherp te communiceren. Skype, Teams en tientallen andere populaire tools worden ondersteund.

Meldenswaardig is het feit dat de Konftel Ego speakerphone evengoed draadloos met PC verbindt, maar via de OCC Hub batterij-onafhankelijk te werk kan.

Onderaan de streep

C20Ego is een hardware-oplossing pur sang. Software bepaal je zelf, wat in de praktijk geen beperking, maar keuzevrijheid oplevert en door de One Cable Connection makkelijk en snel te gebruiken is. Laat je de audiovideo over aan een gerenommeerde naam als Konftel, dan zit je gegarandeerd goed. Absolute aanrader!

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert