‘Jouw data ligt in STRATO’s handen. En dat is heerlijk'

Getest: STRATO WordPress Hosting Basic

Redactie WINMAG Pro

‘Faster. Better. STRATO.’ Misschien heb je de slogan reeds voorbij zien komen. Scooter-frontman en Duitse technolegende H.P. Baxxter schreeuwt in STRATO’s nieuwe commercial de longen uit zijn lijf. Zijn enthousiasme doet deugd. Wij weten immers al jaren dat het Duitse hostingbedrijf in uitzonderlijk voordelige, effectieve en gemakkelijke hosting voorziet. En aangezien het alweer een tijdje terug is dat we de hostingpakketten van STRATO onder de loep namen, bleek dit hét moment voor een blik op het actuele aanbod.

Via haar datacentra in Duitsland biedt STRATO tal van oplossingen rondom hosting en storage. Hoewel webhosting een sleutelrol speelt, staat STRATO’s architectuur een scala aan diensten toe. Van Office 365 en mail tot cloud storage en VPS: over de volledige dienstverlening kunnen we een boekwerk vol schrijven. Toch leent een enkel artikel zich beter voor verdieping. Dus duiken we in ‘WordPress Hosting Basic’, wat misschien wel het meest toegankelijke en voordelige hostingpakket van zijn soort is.

Via WordPress Hosting Basic ontvang je voor € 1,- per maand alles wat benodigd is voor het ontwerpen en draaiende houden van een website.

De prijs valt op. Nu denk je misschien: hier zit een addertje onder het gras? Maar dat addertje is er niet. Bij het hosten van een kleinzakelijke omgeving kom je niets te kort.
 

 • STRATO WordPress Hosting Basic wordt met één domeinnaam - inclusief SSL-certificaat - geleverd.
   
 • Met 15GB aan webspace en twee SSD-databases heb je ruim voldoende capaciteit voor een persoonlijke of bedrijfswebsite.
   
 • 30GB aan mailspace doet STRATO erbij.
   
 • De webspace is uitsluitend bedoeld voor een WordPress-website. Dat is in de praktijk geen beperking, maar pluspunt. De integratie maakt de installatie ongelooflijk eenvoudig, updates en back-ups worden geautomatiseerd.
   
 • Features als ‘1-klik-veiligheid’ en ‘1-klik-testomgeving’ schroeven de security en continuïteit van jouw website in een handomdraai op. ‘1-klik-veiligheid’ maakt het mogelijk om de belangrijkste veiligheidsplug-ins in één rits te installeren. ‘1-kliktestomgevingen’ stelt je in staat om binnen enkele seconden een testomgeving te creëren voor het veilig testen van wijzigingen.
   
 • Je betaalt voor de eerste 12 maanden € 1,- per maand, hierna kost het pakket € 5,- per maand.

Gebruik en schaalbaarheid

De breedte van STRATO’s dienstverlening heeft geen invloed op het gebruiksgemak van elke individuele dienst. Neem je een hostingpakket af, dan log je in in de klantenlogin en beland je in een vertrouwde omgeving. Vanuit daar is elk pakket intuïtief te gebruiken. Zo navigeer je vanaf hetzelfde startpunt naar jouw WordPress-omgeving en domein- of mailbeheer.

De consistentie van STRATO’s klantenportaal noemen we niet zonder reden: wil je ooit opschalen naar een pakket dat honderdduizenden bezoekers per maand toestaat, dan verandert dat niets aan jouw workflow. Hetzelfde geldt op het moment dat je het groeiende bedrijf van cloudopslag wilt voorzien. Een clouddienst als STRATO HiDrive heeft een compleet andere functie, maar is vanuit dezelfde omgeving te bedienen.

Let wel: opschalen is altijd optioneel. Niets staat je in de weg voor € 1,- per maand. De kern is dat je een keuze hebt.

Datacentra

Jouw data ligt in STRATO’s handen. En dat is heerlijk. Sinds 1997 host het gerenommeerde bedrijf via eigen datacentra in Duitsland. De privacywetgeving in Duitsland is erg streng, dus met het oog op de AVG zit je veilig.

Installatie van een datanode in een serverrack van een STRATO-datacentrum in Berlijn. Het artikel vervolgt onderaan deze afbeelding. 

Bovendien beschikt STRATO over een ISO-certificering. Deze certificering onderstreept de beschikbaarheid en veiligheid van STRATO’s diensten, mogelijk gemaakt door maatregelen als redundantie, dataspiegeling tussen datacentra en noodstroomvoorzieningen.

In elk opzicht streeft het bedrijf naar een zo hoog en veilig mogelijke uptime. Daarvan profiteren jouw website en mail.

Veiligheid en testomgeving

Features ‘1-klik-veiligheid’ en ‘1-kliktestomgeving’ kwamen kort aan bod in het beknopte overzicht. Eigenlijk te kort, want de onlangs toegevoegde features verdienen verduidelijking.
 

 1. Veiligheid. Iedereen met verstand van WordPress kan je vertellen dat sommige veiligheidsplug-ins veel te vaak over het hoofd gezien worden. Maar dat de noodzakelijke plug-ins aan zowel nieuwe als ervaren gebruikers voorbij gaan, mag - rekening houdend met de uitdaging van installatie en updating - geen verrassing heten. Dus ontzorgt STRATO beiden. Via het dashboard installeer je de meest effectieve veiligheidsplug-ins met een letterlijke muisklik.
   
 2. Testomgeving. Heb je ervaring met websitebeheer, dan weet je dat een enkele CMS-update grootse gevolgen kan hebben. Zeker in het geval van WordPress-omgevingen die uit diverse plug-ins en custom toevoegingen bestaan. Om het verlies van functies en het helse karwei van troubleshooting ná een live update te voorkomen, maakt STRATO het mogelijk om met één muisklik een testomgeving aan te maken. Via een overzichtelijk dashboard dupliceer je een live omgeving en pas je updates allereerst risicovrij toe. Loop je tegen een probleem aan, dan los je dit schadevrij op. Pas daarna update je de live website.

Onderaan de streep

We zijn te spreken over WordPress Hosting Basic. Het kostenefficiënte pakket is in een handomdraai in te zetten. Het biedt functies die normaal weggelegd zijn voor gebruikers van duurdere pakketten. Schaalbaar, extreem voordelig en werkelijk door iedereen inzetbaar: een absolute favoriet.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie