Gigantische redesign Windows 10 Sets is in ontwikkeling

Geert van der Klugt
Windows 10 kampt met upgradeproblemen, weinig gebruikers blijven onaangedaan. Microsoft zette daarom de ontwikkeling van grootse veranderingen in werking: meer gebruikerscontrole, minder updatelast en algeheel prettiger gebruik. ‘Sets’ zou het besturingssysteem voorgoed veranderen. Tweets van Rich Turner, PM bij Microsoft, deden vermoeden naar een punt achter het project. De waarheid blijkt anders: Windows 10 Sets komt eraan.

De berichtgeving over de ‘stop’ van Windows 10 Sets, waarover later meer, is foutief. De update, in 2017 aangekondigd, zal het traditionele tabblad vervangen met Sets. Deze Sets stellen gebruikers in staat om data, websites en informatie te groeperen in tabbladen, voor overzichtelijkere, efficiëntere werkwijze. Sets wordt ontworpen met het oog op PC-relevantie in een alsmaar mobielere wereld. Bovendien zal de update gebruikers meer controle geven over Windows Updater.  

Windows 10 Sets

Rich Turner deed vermoeden naar de stop van Sets in een inmiddels verwijderde tweet. Rich Turner weet echter niets van de ontwikkeling van Sets en behoort tot een geheel andere divisie van Microsoft. De verwarring – en bevestiging dat het gaat om een misverstand – is terug te lezen in de onderstaande tweetreeks.

Vooralsnog doet niets vermoeden naar een stopzetting van het project. Legio aan platformen hebben inmiddels verkondigd dat Sets inderdaad geschrapt is, maar legio aan platformen baseerden dit op een enkele, uit de context getrokken tweet. Er is dus geen reden om de vervanging van traditionele tabbladen en aanpassing van Windows Updater weg te denken.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert