Via slotje is vertrouwelijke modus van Gmail te activeren

Gmail komt met functie voor zelfvernietigende e-mails

Marc Boersma
In gepubliceerde screenshots van de vernieuwde versie van Gmail is een functie ontdekt die automatisch e-mails kan vernietigen.

Google voert binnenkort een aantal vernieuwingen door in de populaire webmail applicatie Gmail. Niet alleen krijgt het uiterlijk van Gmail een update, maar Google zal ook functies toevoegen en zorgen voor een betere integratie met Google Keep en Agenda.

Screenshot

Op de website ZDNet is een screenshot te zien die een nieuwe functie voor zelfvernietigende e-mail berichten onthult. Gaat het om een vertrouwelijke e-mail, dan is het niet mogelijk om het bericht door te sturen, te printen, te downloaden, te kopiëren of te plakken.

Natuurlijk is deze methode niet waterdicht. Het is nog altijd mogelijk om vanuit een computer een screenshot te maken. Ook als dat niet mogelijk is, kun je altijd nog met je smartphone een foto maken van het scherm.

Vertrouwelijke modus

Door op een slotje te drukken, kun je de vertrouwelijke modus activeren. Dan kun je een aantal onderdelen instellen, zoals verloopdatum van het bericht of het opvragen van een wachtwoord via sms.

Overigens is het maar de vraag of Gmail de nieuwe functie ook daadwerkelijk gaat uitrollen. Gmail kan altijd besluiten om de nieuwe functie terug te trekken en pas wellicht later beschikbaar stellen.

 

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc