Google Assistent op CES 2019

Jordi Smit
De CES 2019 biedt zoals elk jaar veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op smart home-gebied. Een van de grote spelers is Google met zijn Google Assistent, die nieuwe functies krijgt en in telkens meer apparaten aanwezig is.

Google Assistent in miljard gadgets

De Google Assistent is inmiddels aanwezig op een mlijard gadgets en verstaat al dertig verschillende talen, waar sinds kort Nederlands is bijgekomen. In de praktijk is het nog steeds vaak zo dat de spraakassistent je niet goed begrijpt, tenzij je hele specifieke commando's geeft. Desondanks kwam de AI van Google als slimste uit de bus in een IQ-test, waar ook Alexa van Amazon, Siri van Apple en Cortana van Microsoft aan meededen.

Nieuwe items Google Assistent

Een van de manieren waarop de Google Assistent slimmer wordt, is in de integratie met Google Maps. Naast navigeren van a naar b kun je daarin binnenkort ook tussenstops opvragen of een berichtje opstellen naar degene waar je heen rijdt, met informatie over wanneer je aankomt. Ook nieuw is een de Interpreter Mode - zie bovenstaande afbeelding. De spraakassistent doet dan dienst als tolk tussen twee personen die elkaars taal niet spreken. Zolang je netjes om en om praat, vertaalt Google Assisten het gesprek in realtime.

LEES OOK: HP opent CES met een hele bak aankondigingen

Steeds meer ondersteuning

Om van de Google Assistent gebruik te maken, heb je natuurlijk een apparaat nodig dat er ondersteuning voor biedt. Dat zijn er telkens meer, zo blijkt tijdens CES opnieuw. Zo kondigt Lenovo zijn Smart Clock aan, een slimme wekker die 's ochtends de lampen voor je aandoet en je een overzicht van je dag voorschotelt: je agenda-afspraken, het nieuws, weerbericht en file-informatie, bijvoorbeeld.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi