Google deelt beeld van Pixel 4

Fenna Kiebert
Google heeft een afbeelding van de Pixel 4 gedeeld op Twitter. De Pixel 4 is een smartphone die naar verwachting in oktober te koop is. ‘Wacht tot je ziet wat hij kan doen’, tweet het Pixel-team.

De afbeelding toont duidelijk ten minste twee camera's, inclusief een derde sensor aan de achterzijde van de telefoon. Er is ook nog een klein puntje rechtsonder in de cameramodule te zien, wat een microfoon zou kunnen zijn. Daarnaast zien we een, waarschijnlijk, witte of grijze aan/ uit-knop en het G-logo van het bedrijf. Voor de allereerste keer is er geen vingerafdrukscanner op de achterkant van een Pixel aanwezig. Een woordvoerder van Google meldt: ‘Ik wilde dat ik meer kon delen, maar ik kan alleen maar bevestigen dat dit inderdaad de Pixel 4 is.’

Pixel 3

Tegen de tijd dat Google de Pixel 3 vorig jaar mocht onthullen, was hij al gefotografeerd, stond hij al in lange hands-on video’s en werd hij door cameratests gehaald. Het bedrijf heeft nooit uitgelegd hoe het kwam dat de Pixel 3 zover buiten het evenement van oktober 2018 in de wereld kwam. De Pixel 3a, ook wel bekend als de Pixel 3 ‘Lite’, werd ook volledig onthuld door een Russisch technisch blog en later in een uitgebreide video.

Wat weten we tot nu toe over de Pixel 4?

De verwachting is dat de Pixel 4 en Pixel 4 XL in maten zullen verschijnen die grotendeels vergelijkbaar zijn met hun voorgangers. Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy zei in een video dat de Pixel 4 XL met grotere afmetingen geen inkeping zal vertonen. Google gaat in plaats daarvan terug naar een traditionelere rand met geavanceerde gezichtsherkenningssensoren om de Pixel 4 dichterbij het Face ID-systeem van Apple te brengen.

Er gaan ook geruchten dat Google’s Project Soli technologie in de Pixel-telefoons zal komen. Soli is een kleine radar die bewegingen van iemands vingers boven het apparaat kan detecteren. Project Soli kan Pixel 4-bezitters een nieuwe manier bieden om met het apparaat te communiceren als het op een tafel of een draadloze oplader rust.

Google heeft al bevestigd dat de volgende generatie Google Assistent dit najaar op de Pixel 4 zal worden uitgebracht. De bijgewerkte assistent biedt aanzienlijk snellere antwoorden op spraakopdrachten en vragen en kan je beter bijhouden, wat zorgt voor een normaal, vloeiend gesprek.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna