Google Fit-gebruikers krijgen maandelijkse 'uitdagingen'

Jordi Smit
Google Fit krijgt maandelijkse 'uitdagingen'. Vanaf het nieuwe jaar krijgen gebruikers iedere maand een nieuw doel dat zij moeten halen. Met het nieuwe programma kunnen gebruikers zich inschrijven om een maandelijkse door Google bedachte uitdaging aan te gaan.

Widgets Google Fit

Eerder deze maand heeft Google de met Google Fit toegevoegde widgets op Android en ademhalingsoefeningen voor Wear OS vernieuwd. Vooruitlopend op het nieuwe jaar introduceert Google 30 dagen lange uitdagingen bij Heart Points, vergelijkbaar met andere fitnessplatformen.

Lancering Google Fit

De herlancering van Google Fit in augustus was gericht op Move Minutes en Heart Points. Deze twee nieuwe meetwaarden leggen respectievelijk de kwantiteit en de kwaliteit van de oefening vast. Stappentelling, calorieverbruik en afgelegde afstand zijn nog steeds beschikbaar - nu als homescreen-widgets - terwijl Google de nieuwe metingen ontwikkelde met hulp van de American Heart Association.

Uitdagingen van 30 dagen

Uitdagingen duren 30 dagen en de eerste concentreert zich op het verhogen van Heart Points. Een oefening met een hoger tempo verzamelt meer punten. Een gematigde activiteit haalt een punt per minuut, terwijl iets intensers er twee verdient. Een simpele wandeling verdient bijvoorbeeld een enkel punt, terwijl dubbelen dat wel is.

Manieren van fit houden

Google gebruikt verschillende manieren om gebruikers actief te houden. Zo stuurt het bedrijf af en toe pushberichten met aanmoedigingen. Ook geeft Google tips om aan beweging te komen in het dagelijks leven. Google werkt voor de uitdagingen ook samen met influencers. Die laten op sociale media als YouTube en Instagram zien hoe zij zelf gezond blijven. Dat gebeurt onder de hashtag #GetFitWithGoogle.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi