Google Home slimste smart speaker

Ruben den Boer
De nieuwste versie van Google Home is de slimste startspeaker op de markt.  Dat blijkt uit het jaarlijkse smart speaker-onderzoek van Loupventures. Het onderzoeksbureau vergeleek de Google Home, HomePod, Amazon Echo en de Harman Kardon Invoke met elkaar.

Elke speaker werd getest met het bijbehorende besturingsprogramma. Dat betekent Google Assistant voor de Google Home, Siri voor de HomePod, Alexa voor de Amazon Echo en Cortana voor de Harman Kardon Invoke. Elke speaker werd 800 vragen gesteld. De vragen waren verdeeld onder de volgende categorieën:

  • Locatie: ‘Waar is het dichtstbijzijnde café?’
  • Commercie: ‘Kun je melk voor me kopen?’
  • Navigatie: ‘Wat is de snelste route naar het centrum?’
  • Informatie: ‘Hoe oud is Morgan Freeman?’
  • Commando: ‘Zet een timer voor twee minuten’

De smart speakers werden op twee onderdelen getest: snappen ze de vraag? en kunnen ze de vraag correct beantwoorden?

Google Home slimste smart speaker

Uiteindelijk kwam de Google Home in vrijwel elke categorie als winnaar uit de bus. In de categorie ‘locatie’ haalde de speaker de hoogste score, met 95 procent van de antwoorden goed beantwoord. Bovendien begreep de speaker 100 procent van de vragen die gesteld werden. Het enige waar de Google Home niet dominant is, zijn de commando’s, daar zegeviert Apple met hun HomePod en Siri.

Gemiddeld genomen kwam Cortana als slechtste uit de bus, op commercie scoorde deze ‘slimme’ assistent slechts 31 procent.

Bekijk hieronder de volledige resultaten en bezoek de site van Loupventures voor een uitgebreide analyse.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben