Een lichte versie van Android 8.1 voor low end-devices

Google lanceert Android Oreo (Go Edition)

Peter Güldenpfennig
Google kondigde tijdens I/O in mei een lichtgewicht versie van Android Oreo aan onder de naam Android Go. Het OS lanceert deze week officieel onder de naam Android Oreo (Go Edition).

Het mobiele OS is bedoelt voor smartphones in het lagere segment zonder af te doen aan de functionaliteiten die we gewend zijn van Android. Google richt zich met Android Oreo (Go Edition) op devices die voorzien zijn van RAM-geheugen tussen de 512MB en 1GB.

Android Oreo (Go Edition)

Volgens Google bestaat Android Oreo (Go Edition) uit drie sleutelcomponenten:

  • OS: Prestatie- en opslagverbeteringen met datamanagementmogelijkheden en beveiligingsfuncties
  • Google Apps: Een serie aan lichtgewicht apps van Google die bedoeld zijn voor mensen die voor het eerst of niet heel vaak online zijn met hun device
  • Google Play Store: Een aangepaste store die specifieke apps uitlicht die geschikt zijn voor devices uit het lagere segment

Hoewel de veranderingen minimaal zijn is het een logische zet van Google. De markt in landen als India is een zeer lucratieve, maar niet zo ontwikkeld op mobiel gebied als in het westen. Door te cateren aan de behoeftes van gebruikers in landen waar de smartphone nog volop in opkomst is weet Google mogelijk een groot aantal gebruikers aan zich te binden.

Android 8.1

De release van Android Oreo (Go Edition) valt samen met die van Android 8.1. In deze update van Android heeft Google enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo mogen apps in de update slechts één keer per seconde een geluid maken, is de interface opgeruimd en krijg je accu-informatie over verbonden bluetooth-devices. De uitrol van Android 8.1 vindt deze week plaats.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter