Google neemt stiekem geluidstech-startup Redux over

Mark IJsendoorn
Google heeft in stilte de tech-startup Redux uit Groot-Brittannië overgenomen. Redux ontwikkelde onder meer manieren om met trillingen een oppervlakte als een telefoondisplay in een speaker te veranderen.

Alphabet heeft het Britse bedrijf via een Ierse dochteronderneming van Google opgekocht. Wanneer de deal precies heeft plaatsgevonden is niet bekend, maar de aandelen van Redux gingen afgelopen december over naar de Amerikaanse techgigant. In maart 2017 wist Redux nog $5 miljoen op te halen van investeerders. Het bedrijf had een flinke lijst patenten op zijn naam staan, wat waarschijnlijk een voorname reden van de overname is.

Triltechnologie

De technologie van Redux kan voor Google bijzonder waardevol zijn bij de ontwikkeling van hun smartphones. Niet alleen kan met de technologie van Redux het geluid van de telefoons worden verbeterd, ook worden aparte speakers overbodig waardoor er meer ruimte is voor andere componenten. Ook ontwikkelde de startup technologie die haptische terugkoppeling creëert, waarmee je op een vlak scherm bijvoorbeeld het gevoel van knoppen kunt simuleren.

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark