'Google Pixel is geen iPhone-moordenaar'

Jordi Smit
Google Pixel is geproduceerd om het op te nemen tegen het grote Apple met zijn iPhone, maar dit is in de praktijk niet het geval. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Counterpoint Research.

Overstappen naar Google Pixel

Dacht Google het Apple moeilijk te kunnen maken met zijn Google Pixel, klanten lijken niet over te stappen. Uit een nieuw rapport wordt onderzoek wie er precies Google Pixel-apparaten kopen. Het korte antwoord op deze vraag: relatief weinig iPhone-gebruikers. 

Google Pixel-apparaat

Volgens het onderzoek van Counterpoint is minder dan één op de vijf mensen die een Google Pixel hebben aangeschaft, overgestapt van iOS. Aan de andere kant bezat maar liefst 80 procent van degenen die een Google Pixel 3-apparaat kochten eerder een Android-apparaat van een andere fabrikant.

Overige cijfers

De cijfers gaan vervolgens door. Meer dan 51 procent van de Pixel-kopers waren voormalige eigenaars van Samsung, 14 procent kwam van Motorola-apparaten en 17 procent kwam van een andere fabrikant. Het resultaat is redelijk opmerkelijk omdat de Google Pixel duidelijk gepositioneerd is als concurrent van Apple's iPhones.

LEES OOK: WhatsApp Business voor iPhone: download hier

OnePlus 6T

Naast de Pixel kijkt het rapport ook naar een andere, vrij recente toevoeging aan de premium smartphone-ruimte: de OnePlus 6T . Net als de Pixel lijkt de OnePlus redelijk goed in het overtuigen van andere Android-gebruikers om over te stappen, maar is het relatief ineffectief bij het wiegen van iPhone-gebruikers. Naar verluidt schat Counterpoint dat ongeveer 16 procent van degenen die een OnePlus 6T kochten eerder een Apple-smartphone bezaten.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi