'Google rekent op gezichtsherkenning in Android Q'

Jordi Smit
Google verwacht dat de makers van de Android-smartphone een geavanceerde vorm van gezichtsherkenning gaan ondersteunen. Het zou bij Google, de beheerder van Android, gaan om aanvullende sensoren naast de camera.

Aanvullende sensoren gezichtsherkenning

Deze aanvullende sensoren moeten de ontgrendeling door middel van gezichtherkenning mogelijk maken, aldus XDA op basis van code in Android Q, de komende versie van Android. De door XDA ingeziene code van Android Q, lijkt volgens de nieuwswebsite erop te duiden dat Google naast de camera rekening houdt met de aanwezigheid van andere sensoren.

Afstands- en infraroodsensor

Het zou hierbij onder meer gaan om een afstandssensor en infraroodsensor, die de veiligheid van ontgrendeling door middel van gezichtsherkenning kunnen verbeteren. Dit soort sensoren zitten al in Face ID, de gezichtsherkenning in recente iPhones van Apple.

LEES OOK: Android Q geeft gebruikers meer controle over privacyinstellingen

Integratie gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning is inmiddels al een tijd geïntegreerd is diverse smartphones. Verschillende Android-smartphones bieden momenteel al de optie om het toestel door middel van gezichtsherkenning te ontgrendelen. De meeste smartphones maken daarvoor enkel gebruik van de camera. In Android Q aanwezige code duidt er ook op dat Android Q van gebruikers vereist dat zij naast een gezicht ook een pincode, wachtwoord of patroon instellen om hun telefoon te ontgrendelen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi