Google zet Drive binnenkort om in Google One

Jordi Smit
Google gaat binnenkort beginnen met het omzetten van betaalde Drive-abonnementen in Google One. Klanten kunnen daarna opslagruimte gaan delen met gezinsleden, zo blijkt uit de mail die de zoekgigant heeft rondgestuurd.

Google One

Google zet de abonnementen automatisch om en geeft gebruikers geen keuze, zo blijkt uit de mail. Er verandert voor sommige klanten niet veel. 'Als lid van Google One kun je rechtstreeks contact opnemen met experts als je hulp voor Google-producten en -services nodig hebt. Daarnaast kun je maar liefst vijf gezinsleden uitnodigen om je opslagabonnement mee te delen en krijg je nog leuke extraatjes op de koop toe', zo schrijft Google.

Website Google One

In rekenvoorbeelden geeft de zoekgigant klanten meer opslag en diverse tweakers zeggen dat ze een upgrade van opslag krijgen, maar bij anderen is dat niet het geval. De site van Google One geeft nog steeds weer dat de dienst binnenkort begint in Nederland en de mail spreekt van een termijn van enkele weken. Google presenteerde One in mei en de dienst is sinds augustus verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Opties en extra's

Met Google One krijg je betaalopties van 100GB tot 30TB, net als het huidige Google Drive. Deze ruimte is via Google One eindelijk te delen met tot vijf familieleden. Iedereen krijgt vervolgens een eigen privédeel van deze ruimte. In de Verenigde Staten kost de 2TB-optie van Google One de helft van wat het kostte via Google Drive, van 19,99 naar 9,99 dollar per maand. In Nederland kost de 2TB-optie op dit moment 19,99 euro per maand, dus zou een nieuwe prijs van 9,99 euro logisch zijn. De 1TB-optie verdwijnt en daarvoor in de plaats komt een 200GB-optie voor 2,99 dollar per maand.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi