Grote hardware-upgrade in strijd tegen cybercrime: Sophos lanceert XGS-serie firewallapparatuur met TLS

Redactie WINMAG Pro
Een goede ontwikkeling in de strijd tegen ransomware en andere vormen van cybercrime die bedrijven graag buiten de bedrijfsmuren houden: Sophos lanceert nieuwe XGS-serie firewallapparatuur met ongekende prestaties en geavanceerde bescherming tegen cyberaanvallen. De nieuwe apparaten zijn voorzien van Transport Layer Security met ondersteuning voor TLS 1.3, en technologie die tot vijf keer sneller is dan andere modellen die op dit moment te verkrijgen zijn.

Het afgelopen jaar heeft de digitale transformatie een enorme vlucht genomen. Nieuwe en in rap tempo opgeschaalde digitale bedrijfsprocessen, mede door de noodzaak om medewerkers op afstand te ondersteunen, hebben nieuwe risico's met zich meegenomen. Organisaties hebben meer dan ooit behoefte aan krachtige next-gen bescherming die hen en hun dagelijkse activiteiten kan beschermen tegen dreigingen zoals ransomware en andere malware.

"Sophos’ Firewall XGS Series vertegenwoordigt de belangrijkste hardware-upgrade die we ooit hebben uitgebracht en biedt ongeëvenaarde opsporing, bescherming en snelheid", vult Dan Schiappa aan, Chief Product Officer bij Sophos. "Securityteams kunnen het zich niet langer veroorloven om versleuteld verkeer over het hoofd te zien uit angst iets kapot te maken of de prestaties te schaden. We hebben de Sophos Firewall-hardware volledig opnieuw ontworpen om het moderne versleutelde internet aan te kunnen. Securityteams hebben nu de mogelijkheid om eenvoudig versleuteld verkeer te inspecteren en hun licht te laten schijnen op wat ooit een zwart gat was. Dit kan nu vol vertrouwen zonder op prestaties in te leveren.”

TLS om opsporing te voorkomen

In het onderzoek "Nearly Half of Malware Now Use TLS to Conceal Communications" stelt Sophos dat cybercriminelen bij hun aanvallen Transport Layer Security gebruiken. Deze steeds populairder wordende tactiek wordt door tegenstanders gebruikt om de inhoud van kwaadaardige communicatie te versleutelen en te verdoezelen om opsporing tijdens het uitvoeren van aanvallen te voorkomen.

45% van de malware die tussen januari en maart 2021 door Sophos werd gedetecteerd, gebruikte TLS om kwaadaardige communicatie te verbergen, een stijging c.q. bijna verdubbeling ten opzichte van de 23% die Sophos begin 2020 meldde. Sophos heeft het afgelopen jaar ook een toename gezien in het gebruik van TLS om ransomware-aanvallen uit te voeren – met name bij handmatig ingezette ransomware.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie