Hackers en spammers: hoe bescherm je jouw website ervan?

Redactie WINMAG Pro
Je ziet het de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen, websites die gehackt worden. Het fenomeen ‘hacken’ is met de name de laatste jaren in toenemende mate in het nieuws. Je ziet steeds vaker dat naast kleine bedrijven ook steeds grotere bedrijven de zaakjes niet op orde hebben als het op de beveiliging van hun website aankomt. Naast het hacken hebben websites de laatste tijd ook last van bots. Dit is een vorm van spammen waarbij hele websites onderuit worden gehaald op het gebied van SEO, doordat deze spambots de reactie sectie vullen met bijvoorbeeld rare links of onzinnige teksten. Dit hacken en spammen van websites moet stoppen en het is zaak om het probleem bij de kern aan te pakken.

De hosting van je website regelen is een van de eerste zaken die je regelt, dus is het belangrijk om al met een goede beveiliging te komen. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om je website te beschermen? Lees dan gauw verder! 

Preventieve maatregelen

Het welbekende gezegde luidt: “voorkomen is beter dan genezen”. Dit is natuurlijk ook van toepassing bij het voorkomen dat je gehackt wordt of onder gespamd. Er zijn een aantal maatregelen die je preventief kunt nemen. Allereerst is het verstandig om gebruik te maken van complexe wachtwoorden. Gebruik niet vaak dezelfde wachtwoorden of wachtwoorden met persoonlijke gegevens zoals je geboortedatum. In plaats daarvan genereer ingewikkelde wachtwoorden met een afwisseling tussen cijfers, letters en speciale tekens. Maak het hackers op die manier ingewikkelder om binnen te komen. Naast moeilijke wachtwoorden wordt het gebruik van virusscanners en firewalls aangeraden. Op deze manier kun je virussen of hackers in een eerder stadium ontdekken.

Het SSL-certificaat

Mocht je deze nog niet hebben, een SSL-certificaat is onmisbaar op een goed beveiligde website. Met dit certificaat wordt vertrouwelijke informatie op jouw website versleuteld verzonden, zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden. Hierdoor kunnen hackers er niet tussen komen en is er geen mogelijkheid dat ze toegang krijgen tot deze gegevens. Een SSL-certificaat wordt door veel hosting bedrijven aangeboden. Dit wordt ook vaak aangeboden binnen een pakket zoals bij Combell webhosting. Kies vooral een pakket dat bij jouw website en behoefte past.

Het goed beveiligen van je website  blijft voor veel bedrijven een uitdaging. Het belangrijkste is dat je goede en betrouwbare hosting hebt. Monitor regelmatig je website en kijk waar je beveiliging scherper kan. Zo houd je hackers en spammers buiten!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie