Hackers stelen data van 100 miljoen gebruikers Quora

Jordi Smit
Hackers hebben toegang gekregen tot de servers van vraag- en antwoorddienst Quora. Met de hack zijn e-mailadressen en wachtwoorden van maar liefst 100 miljoen gebruikers buitgemaakt.

Quora reset wachtwoorden

Van zo'n 100 miljoen gebruikers is informatie als namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden gestolen. Omdat zogenoemde gehashte wachtwoorden toch kunnen worden gekraakt, heeft Quora de wachtwoorden van getroffen gebruikers gereset. Wie hetzelfde wachtwoord op meerdere plekken gebruikt, wordt aangeraden dat overal te veranderen.

Ontdekking hack

Ook privéberichten van gebruikers zijn volgens Quora gestolen, al zouden maar weinig mensen privéberichten sturen met de dienst. Quora raadt daarnaast aan om wachtwoorden van gekoppelde diensten ook te veranderen. Quora ontdekte de hack op vrijdag 30 november, zo meldt het bedrijf. Het is echter onduidelijk wanneer de hack heeft plaatsgevonden; Quora licht getroffen gebruikers zo snel mogelijk in.

Faq Quora

In een faq stelt Quora dat anoniem gestelde vragen op het platform niet terug herleid kunnen worden naar specifieke accounts. Ook zijn niet alle 100 miljoen getroffen gebruikers in dezelfde mate getroffen. Quora onderzoek de impact van de hack nog. Het bedrijf heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht, en heeft ook een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om de hack verder te onderzoeken.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi