Hackers willen duizenden gestolen 9/11-documenten verkopen

Ruben den Boer
Hackergroep The Dark overlord zegt ruim 18.000 documenten gerelateerd aan 9/11 in handen te hebben en wil deze openbaar maken. De groep claimt in het bezit te zijn van juridische documenten afkomstig van verzekeraars en meer.

Naast juridische documenten gaat het ook om mails, geheimhoudingsverklaringen, voicemails en communicatie tussen bedrijven en de FBI, het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Amerikaanse ministerie van Defensie. De documenten zouden onder meer afkomstig zijn van verzekeringsmaatschappij Hiscox, aldus de hackers van The Dark Overloard. De verzekeraars bevestigt dat er inderdaad juridische documenten zijn gestolen.

LEES OOK: 5 manieren om jezelf te beschermen tegen hackers

Naast Hiscox werden ook de Britse verzekeringsmarkt Lloyds of London en Silverstein Properties, een Amerikaans investeringsbedrijf in onroerende goederen, slachtoffer. Dat er een grote Amerikaanse verzekeraar was gehackt, was al bekend, maar er was nog niet duidelijk om welk bedrijf het ging.

Hackers bieden documenten te koop aan

The Dark Overlord heeft al laten merken in het bezit te zijn van duizenden documenten met betrekking tot de aanslagen van 9/11. Wat ze met de documenten willen doen? Verkopen. De hackers doen en actieve oproep aan terreurorganisaties, Rusland en China om de gestolen documenten aan de man te brengen. Tot zover bekend heeft nog niemand op het aanbod gereageerd.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben