Hacksclusive houdt cybercriminelen buiten de deur met laagdrempelige Penetration Testing as a Service

Redactie WINMAG Pro
Cybercriminaliteit en andere online bedreigingen komen steeds vaker voor bij organisaties: de kans op een cyberaanval is 1 op 5. Het uitvoeren van beveiligingscontroles, zoals een pentest, is vaak een lang en ondoorzichtig proces.

Daarom richten ethical hacker Martijn Baalman en cybersecurity expert Erik Rutkens Hacksclusive op: laagdrempelig en hoogwaardig pentesten met een Penetration testing as a Service platform. Zo brengen ze opdrachtgever en ethical hacker samen in een cloud platform, waardoor pentesten sneller en transparanter wordt.

Pentesting?

Organisaties maken steeds vaker gebruik van een penetratietest (pentest) om de beveiliging van bestaande en nieuwe software te toetsen. Daarbij gaat een ethical hacker op zoek naar allerlei kwetsbaarheden, zodat deze worden gedicht voordat cybercriminelen hier misbruik van maken. Het uitvoeren van pentests vergt een zorgvuldige afstemming tussen de verschillende betrokkenen zoals opdrachtgever, IT afdeling, leverancier en ethical hacker. Momenteel vergt dit proces veel tijd om op te starten en de uiteindelijke bevindingen aan de opdrachtgever te rapporteren. 

PTaaS brengt opdrachtgever en ethical hacker snel samen

“Pentesting moet slimmer, transparanter en kwalitatiever kunnen”, aldus Martijn Baalman (Tech Lead, Hacksclusive). Het nieuwe platform van Hacksclusive verbindt opdrachtgevers snel met ervaren ethical hackers die de pentest uitvoeren. De cloud oplossing vereenvoudigt pentesting aanzienlijk. Dankzij vaste procedures binnen het platform verliezen hackers minder tijd aan projectmanagement en rapportage, waardoor ze zich volledig kunnen focussen op het belangrijkste onderdeel: hacken. Daarnaast wordt de opdrachtgever constant op de hoogte gehouden van de status van de pentest en tussentijdse bevindingen, hebben opdrachtgever en hacker via de chat direct contact en kunnen tussendoor retests snel aangevraagd worden. 

“Het is bizar dat organisaties vaak niet weten wat er nu precies getest wordt en lang moeten wachten voordat ze de resultaten van een pentest ontvangen”, aldus Erik Rutkens (Business Lead Hacksclusive). “En dit terwijl hun cyber security misschien niet op orde is. Een lange wachttijd en een ondoorzichtig proces maakt een bedrijf gewoonweg onveilig. Met een online tool waarin het hele pentest proces plaatsvindt, hopen we organisaties sneller veiliger te  maken”.

De bekende breinen achter Hacksclusive

Hacksclusive is opgericht door twee experts binnen de ethical hacking en cybersecurity wereld: Martijn Baalman en Erik Rutkens. Zij hebben zelf de nodige ervaring met de uitdagingen rondom pentesten. In de internationale hackers wereld verwierf bounty hacker Martijn bekendheid door het vinden van kwetsbaarheden in software van onder andere Microsoft en andere Europese marktleiders. Hij is als Tech Lead verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Hacksclusive platform. “Als bounty hacker is het voor mij gebruikelijk om niet enkel naar één onderdeel van de software of (web)applicatie te kijken, maar kijk ik hiernaar zoals een criminele hacker zou doen, namelijk vanuit het gehele plaatje en met een blik op de mogelijke impact op de organisatie”, aldus Martijn Baalman. 

Mede-oprichter Erik is voormalig eigenaar van Qbit Cyber Security: een internationaal opererend cyber security bedrijf met meer dan 100 medewerkers. Als Business Lead is hij verantwoordelijk voor de strategie en organisatieontwikkeling van Hacksclusive.

Hacksclusive is een in Groningen gevestigde startup :“Binnen Hacksclusive halen we het beste uit het talent van het individu. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent staat bij ons centraal. Daar past geen hiërarchie bij. Hacksclusive heeft dus geen klassieke managers of bazen”, aldus Erik Rutkens.

Krijg een kijkje in het Hacksclusive platform

Op 16 maart om 15u30 deelt Hacksclusive alle ins en outs over hun Penetration testing as a Service Platform tijdens een online Linkedin Live event. Zo kom je meer te weten over het hoe, waarom en het proces en krijg je natuurlijk een kijkje achter de schermen van het platform. Aanmelden kan via deze link: https://www.linkedin.com/events/7033819489649487872/

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie