Hands-on: iiyama ProLite X4372UHSU-B1

Redactie WINMAG Pro
Het idee van een monitor van televisieformaat was voor lange tijd niet meer dan een verbeelding, maar met de ontwikkeling van IPS-technologie en alsmaar goedkopere productie van LCD, wordt de betaalbare monitorreus een werkelijkheid.

De ProLite X4372UHSU-B1 heeft een schermgrootte van 42,5-inch, een resolutie van 3840x2160 en een bijzonder lage adviesprijs van € 479,-. In een thuiswerkperiode waar elk beetje technologie helpt, ontvangen we de monitor met open armen. Wij testten het model. Dit is onze ervaring.

Jaar in jaar uit hebben we het genoegen om één van iiyama’s diverse zakelijke displayreleases uit te proberen. Vaak bevinden we dat een model zich uitermate goed leent voor de voorziening van tien, 50 of zelfs 100 werkplekken. Bij de X4372UHSU-B1 is dit niet het geval. De display werd dan ook niet ontworpen voor een voordelige inzet op honderden werkplekken. Een groot formaat gebruikt nou eenmaal meer stroom en vraagt om een grotere investering. Tegelijkertijd betekent dit niet dat een groot formaat geen plek heeft in zakelijk gebruik. De maatregelen houden nog even aan. Zolang dit het geval is, werken we thuis. En werken we thuis, dan zijn ergonomie, efficiëntie en ontspanning belangrijker dan ooit. De X4372UHSU-B1 blinkt in elk punt uit.

Thuiswerk

Ergonomie wordt gedekt, aangezien de monitorvoet en kijkhoek verschillende gezonde zitposities toestaan. Efficiëntie gaat erop vooruit, want de resolutie is zo hoog dat je eigenlijk geen tweede of derde scherm meer nodig hebt. Tot slot maken de levendige kleuren en schermgrootte het goed mogelijk om ‘s avonds de schakelaar om te zetten door te ontspannen met een HD-filmpje of twee.

HDR is aanwezig, dus leent het model zich goed voor grafische werkzaamheden. De HDMI-, DisplayPort-, USB- en hoofdtelefoonaansluitingen zorgen voor compatibiliteit met verschillende zakelijke devices. Flicker free-technologie en Blue Light-vermindering maken lange dagen minder taxerend op de ogen, wat vermoeidheid tegengaat.

In een notendop

Er is weinig leuks aan de anderhalvemetermaatschappij, maar het moment leent zich bijzonder goed voor de investering in een thuisdisplay. Niet dat de X4372UHSU-B1 zich uitsluitend voor het thuiskantoor leent, want ook wanneer we naar kantoor terugkeren, kan het model mee. Ga je van meerdere monitors naar één display, dan ziet de ruimte er een stuk netter uit. Tel je daar het ruime aantal aansluitingen en de hoogwaardige specificaties bij op, dan valt er van niets minder dan een aanrader te spreken.

Specificaties

  • Display: IPS LED, 42,5”
  • Resolutie: 3840x2160 @60Hz
  • Verhouding: 16:9
  • Helderheid: 450 cd/m2
  • Contrast: 1300:1
  • Delay: 4ms
  • Kleurondersteuning: 1.07B 10bit (NTSC: 85%)
  • Ports: HDMI x2, DisplayPort x2, Daisy Chain, USB (2x 3.0, 2x 2.0), hoofdtelefoonaansluiting Extra koptelefoonhouder
  • Adviesprijs: € 479,-
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie