Hardware: TP-Link TL-SG108PE

Redactie WINMAG Pro
Wanneer een goed gemanaged netwerk een noodzaak is, is een switch onontbeerlijk. Daar stapt TP-Link op in met een 8-poorts switch die functionaliteit combineert met een gemakkelijk en inzichtelijk beheer.

Hardware: TP-Link TL-SG108PEDe TL-SG108PE is een switch bedoeld voor kleinere organisaties die op zoek zijn naar een no-nonsens netwerkoplossing. Je sluit het apparaat aan op je netwerk en devices op de switch en na deze gemakkelijk geconfigureerd te hebben, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.De switch kent acht poorten waarvan vier ook PoE ondersteunen, handig voor devices zoals IP-telefoons of netwerkcamera’s.

Elke poort ondersteunt auto MDI/MDI-X waarmee dus gedetecteerd wordt wat voor kabel je aan de switch hebt hangen. Een hoofdpijndossier voor organisaties zonder eigen IT-afdeling is ongetwijfeld de configuratie van devices zoals switches.

Gelukkig komt TP-Link hen tegemoet met een redelijk straight forward webinterface die net zo gebruiksvriendelijk werkt als dat deze eruit ziet. Via de webinterface (TP-Link biedt ook een tooltje aan waarmee je de switch in kunt stellen) kun je prioriteiten aan poorten stellen wanneer dat nodig is. Met de nadruk op ‘wanneer’, want de poorten gaan actief na wat voor verbindingssnelheid (10, 100 of 1000 Mbps) devices gebruiken en past hier de doorvoersnelheid op aan.

Hoewel je in principe geen omkijken hebt naar het netwerk kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Daarom heeft TP-Link enkele handige functies ingebouwd zoals Port Mirroring, Loop Prevention en Cable Diagnostics waarmee elk aspect van je netwerk nagegaan wordt en fouten opgespoord en opgelost kunnen worden.

Verder management is ook mogelijk. Zo kun je met Port Priority, 802.1P Priority en DSCP Priority prioriteit geven aan unified communicationsapparatuur waarmee je continu verzekerd bent van probleemloze audio- en videocommunicatie. Ook heb je diverse VLAN-functies tot je beschikking waarmee je zowel de security van je netwerk als de kwaliteit hiervan verbetert.

Prijs € 69,90
Info nl.tp-link.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie