HarfangLab optimaliseert incident response met samenwerking Filigran

Redactie WINMAG Pro

Filigran en HarfangLab, twee innovatieve bedrijven op het gebied van cybersecurity, gaan een nieuwe strategische samenwerking aan. Een connector tussen OpenCTI, het threat knowledge management platform ontwikkeld door Filigran, en de EDR-oplossing van HarfangLab slaat een technologische brug tussen de twee oplossingen. Dit verbetert de effectiviteit van cybersecurity dankzij een betere detectie van bedreigingen en een snellere reactie op incidenten en aanvallen.

De connector is ontwikkeld met het oog op CTI-teams, cyberanalisten, CERT's en SOC's in organisaties van elke omvang, van kleine en middelgrote ondernemingen tot grote publieke instellingen en multinationals. Het biedt een naadloze integratie voor teams die hun dreigingsgegevens willen beheren en automatiseren om sneller te kunnen reageren op cyberaanvallen. Het versimpelen van de uitwisseling van cruciale bedreigingsinformatie tussen OpenCTI en HarfangLab versterkt de algemene beveiligingspositie van organisaties, met name in het licht van complexe cyberaanvallen.

Dankzij de connector wordt de CTI-kennisbank voortdurend bijgewerkt en kunnen gegevens naar andere applicaties worden geëxporteerd.  Het werkt in realtime en filtert en verwerkt events zodra ze zich voordoen om een nauwkeurige verspreiding van indicatoren van compromis- en detectieregels te garanderen. Deze tweerichtingscommunicatie verbetert de responsmogelijkheden op bedreigingen en ondersteunt het proactieve beheer van beveiligingsincidenten, waardoor gecoördineerde en effectieve reacties mogelijk worden gemaakt.

De belangrijkste voordelen van de samenwerking zijn:

·Verbeterde detectiemogelijkheden dankzij een rijke en gevarieerde verzameling OpenCTI-indicatoren.

·Verhoogde automatisering en efficiëntie, met automatische transmissie van indicatoren tussen OpenCTI en HarfangLab voor een snellere reactie en effectiever incidentbeheer.

·Data-driven incident respons met waarschuwingen op basis van security events en bedreigingen, waardoor analisten de bedreiging beter kunnen begrijpen en beheren.

· Integratie en gebruiksgemak dankzij interoperabiliteit tussen OpenCTI en HarfangLab, waardoor operationele processen voor cybersecurity teams worden vereenvoudigd.

Grégoire Germain, medeoprichter en CEO van HarfangLab:

"Met dit partnership zetten we onze deskundigheid op het gebied van endpointbeveiliging in voor een gemeenschappelijk doel: het bestrijden van cyberdreigingen. We zijn ervan overtuigd dat de beste cyberbeveiligingsaanpak bestaat uit meerdere lagen en interoperabiliteit. Daarom hebben we onze producten zo gebouwd dat ze verbinding kunnen maken met de beste technologieën in hun klasse. We zijn bijzonder trots op deze verbinding met het Open CTI-platform van Filigran. Deze connector is niet zomaar een hulpmiddel, maar een stap voorwaarts in onze opvatting van cyberbeveiliging. Het biedt organisaties de mogelijkheid om naadloos te anticiperen, detecteren en reageren op beveiligingsincidenten. De voordelen voor onze gebruikers zijn duidelijk: betere bescherming, verhoogde reactiviteit en verbeterde beveiliging om het hoofd te bieden aan steeds geavanceerdere bedreigingen".

Samuel Hassine, medeoprichter en CEO van Filigran:

"De samenwerking met HarfangLab versterkt de mogelijkheden van operationele cyberbeveiligingsteams aanzienlijk om cyberdreigingen beter te begrijpen, erop te anticiperen en erop te reageren. De integratie van de twee platformen verbetert de detectiedekking aanzienlijk, waardoor een uitgebreidere identificatie van actuele bedreigingen mogelijk wordt. Bovendien stelt de interoperabiliteit tussen OpenCTI en HarfangLab security experts in staat om de kritieke aard van waarschuwingen in context te plaatsen, waardoor de tijd om een beveiligingsincident te kwalificeren en erop te reageren wordt verkort.

De connector is nu beschikbaar en kan hier worden gevonden.

Ga voor meer informatie over de connector naar de blog van HarfangLab en de blog van Filigran

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie