Op naar een beter 2017

Het tegenvallende 2016 van Apple

Redactie WINMAG Pro
Het jaar is alweer bijna afgelopen: tijd om de balans op te maken. En hoewel Apple dit jaar weer winst wist te maken, zijn de gebruikers dit jaar niet heel erg te spreken over de nieuwe producten vam de computergigant.

In voorgaande jaren waren de productpresentaties van Apple altijd iets spannends om naar uit te kijken. Vaak kwam het bedrijf met iets volledig nieuws, stijlvols en handigs wat iedereen wilde proberen, maar dit jaar kwam er vooral kritiek op de nieuwe producten van Apple.

Zo kwam Apple in het begin van het jaar met een kleinere iPhone en iPad die wel handig zijn, maar niet zo spectaculair als de fans misschien gehoopt hadden. Hierna waren de verwachtingen over de iPhone 7 vrij hoog gespannen, maar ook deze valt een beetje tegen. De nieuwe iPhone is misschien wel waterdicht, maar beschikt niet meer over een koptelefooningang waardoor je al snel verplicht wordt om gebruik te maken van de draadloze AirPod's (voor € 69,- per stuk).

AppleLees ook: Apple versus Microsoft: wie deed het beter?

Nieuwe Apple MacBook Pro

De grootste kritiek kwam misschien wel op de nieuwe MacBook Pro.  Deze nieuwe laptop werd door het bedrijf neergezet als revolutionair nieuw gereedschap voor alle creatievelingen onder ons, maar liet volledig in het midden waarom dat zo zou zijn. Ook heeft Apple ervoor gekozen om de hoeveelheid ingangen te minimaliseren. Zo heb je zelfs al een dongle nodig om je (nieuwe) iPhone 7 aan je laptop te koppelen.

Hopelijk wordt 2017 een beter jaar voor de Apple gebruiker. Als Apple de iPhone maakt die we willen zijn ze in ieder geval goed op weg!

Dit artikel is geïnspireerd op een artikel van Chris Matyszczyk wat te lezen is via deze link.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie