Hoe de stop van Windows 7 een geweldige kans kan zijn

Jordi Smit
Draaien jouw bedrijfssystemen nog altijd op Windows 7? Dan wordt het hoog tijd dat je een alternatief zoekt, want op 14 januari 2020 stopt Microsoft definitief met de ondersteuning van Windows 7. Overstappen naar Windows 10 is een mogelijkheid, maar er zijn daarnaast tal van alternatieven. Heb je bijvoorbeeld al eens een transitie naar macOS overwogen? Zo’n overstap levert namelijk een aanzienlijke kostenbesparing op voor de gehele organisatie.

Ben je in de veronderstelling dat het werken met Windows minder geld kost dan Apple? Dan heb je het mis. Kijk je verder dan alleen de aankoopwaarde, dan blijkt macOS op lange termijn goedkoper dan Windows 7. Hoewel een Mac in de aanschaf misschien duurder is, bespaar je met het gebruik van het apparaat juist geld. Zo heb je altijd het nieuwste besturingssysteem, zonder dat je daarin hoeft te investeren. Bij Apple zijn OS updates namelijk altijd gratis, wat een groot bedrag in de uiteindelijke uitgave scheelt.

Onderzoek IBM

Uit onderzoek van IBM is bovendien gebleken dat gebruikers van Macs veel minder support nodig hebben dan hun collega’s met een Windows-computer. Het gaat hierbij niet over een klein verschil: maar liefst de helft minder. Bovendien heeft slechts vijf procent van macOS-supporttickets daadwerkelijk persoonlijke support nodig, tegenover 27 procent van de Windows-tickets. Dit betekent natuurlijk een grote besparing op de lange termijn.

Pro Warehouse

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een overstap naar Apple, kunnen aankloppen bij Pro Warehouse. Het bedrijf helpt organisaties succesvol te transformeren naar Apple. Door IT-afdelingen de tools te geven om Apple devices veilig en eenvoudig uit te rollen en te beheren, zorgt Pro Warehouse ervoor dat werknemers de mogelijkheid krijgen om zorgeloos met Apple-producten te werken. Het Apple Enterprise team bestaat uit toonaangevende experts in Apple-oplossingen. Alle medewerkers zijn volledig gefocust op Apple. Naast enorme Apple-fan is Pro Warehouse open, eerlijk, innovatief en staat klanttevredenheid voorop.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi