Hoe richt je een zakelijke telefoon in?

Redactie WINMAG Pro

Om goede zaken te kunnen doen, moet je in ieder geval zorgen dat je optimaal bereikbaar bent. Dat doe je bijvoorbeeld door een zakelijke telefoon aan te schaffen. Een iPhone 15 Pro zakelijk gebruiken is daar een goed voorbeeld van. Dit is een modern en nieuw model waarmee je alle mogelijkheden hebt die je nodig hebt. In dat opzicht is het dus ook logisch om hierin te investeren. Dan begint het echter pas. Want dan is het natuurlijk zaak om deze op de juiste manier in te richten. Dat doe je op de volgende wijze.

Een app voor je agenda

Het eerste wat je doet met je zakelijke telefoon is natuurlijk bellen. Dat neemt niet weg dat het ook een heel geschikt middel is om andere zaken mee te regelen. Zo kan je er bijvoorbeeld heel simpel je werkzaamheden mee plannen. Daarom is het dus zaak om een goede app voor je agenda op de telefoon te zetten. Dat kan je bijvoorbeeld doen met Google, of je gebruikt er Outlook voor. Er zijn echter ook talloze andere opties. Het is maar net afhankelijk van het soort informatie dat je wilt plaatsen bij je afspraken en wat jij fijn werken vindt.

Mail kunnen checken

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk om te kunnen bellen. De zakelijke communicatie verloopt via allerlei wegen. Dat komt er bijvoorbeeld ook op neer dat je goed je mail moet kunnen checken. De hele dag door krijg je aanvragen, bevestigingen en andere soorten informatie via deze weg binnen. Wanneer je zelf veel onderweg bent, dan is het wel zo fijn wanneer je met je smartphone gewoon snel kan reageren. Op die manier kan je dus gewoon zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen. Mailen met je smartphone moet zo gemakkelijk als mogelijk zijn.

Andere vormen van communicatie

Het is ook slim om te zorgen dat je andere vormen van communicatie kan benutten met je smartphone. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van Skype. Of denk aan een messengerservice die je gebruikt. Dit kan vooral heel handig zijn voor overleggen met collega’s of werkgroepen. Vaak gaat dit een stuk gemakkelijker dan fysieke vergaderingen. Sinds de coronapandemie is dit dan ook een stuk gebruikelijker geworden om te doen. Daar kan jij dus ook gewoon je voordeel mee doen. Bekijk welke apps het best aansluiten op wat jij nodig hebt en zet die op je telefoon.

Specifieke apps voor jou

Het is ook mogelijk om met specifieke apps voor jouw soort werk te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee je kan rekenen. Of een app waarmee je kan meten. Alles wat je nodig hebt is wel te vinden. Op die manier kan je zeker zijn dat je jouw werk op de juiste wijze kan doen. Door de opkomst van dit soort mogelijkheden is het ook een stuk gemakkelijker geworden om je zaken op de juiste wijze te laten verlopen. Het is zeker aan te raden om de appstore eens goed door te nemen om alles bij elkaar te zoeken.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie