Hoe SASE bedrijven in de gezondheidszorg ondersteunt

Redactie WINMAG Pro

Bedrijven in de gezondheidszorg werken hard aan het verbeteren van de beveiliging rondom vertrouwelijke patiëntgegevens. Naarmate er nieuwe afdelingen bijkomen, wordt het garanderen van een consistente beveiligingsstandaard steeds lastiger. En hoe groter het bedrijf, hoe groter de uitdaging. Secure Access Service Edge (SASE) ondersteunt bedrijven bij het garanderen van een consistente beveiligingsstandaard. Met als resultaat een optimale connectiviteit en regie op de beveiliging.

Medewerkers in de zorg zijn afhankelijk van veel verschillende processen, vanwege het brede, heterogeen geïmplementeerde scala aan bedrijfsoplossingen. Dit heeft een groot nadeel, want al deze oplossingen beïnvloeden de cyberweerbaarheid en werknemerservaring. Het harmoniseren van processen en technologieën helpt bij het verbeteren van de beveiliging van een bedrijf. En de meest efficiënte aanpak hiervoor is werken in fases waarbij één bedrijfsonderdeel als proefproject fungeert. Pas na een succesvolle implementatie worden de extra beveiligingsfuncties toegepast binnen heel de organisatie. Dit proces bestaat uit de volgende vier fases:   

Fase 1. Het bestaande IT-ecosysteem beoordelen. 

Tijdens de eerste fase beoordelen de IT- en beveiligingsteams van het bedrijf de technologische- en bedrijfsvereisten. Ook leggen ze de beperkingen van de functies en implementatie-uitdagingen van bestaande technologieën bloot.  

Fase 2. De basis voor de nieuwe oplossing leggen. 

De tweede fase staat in het teken van de basis leggen. Dit bestaat uit een combinatie tussen Network-as-a-Service (NaaS) en SASE. Dit stelt gebruikers in staat stelt om bijna overal veilig verbinding te maken met de bedrijfsapplicatie en alle kantoor- en productielocaties.  

Fase 3. De NaaS- en SASE-infrastructuur toepassen. 

De gecombineerde NaaS- en SASE-infrastructuur brengt het netwerken en de beveiliging samen in één geïntegreerde oplossing. De business unit kan hybridewerken nu met volledig vertrouwen omarmen. Alle gebruikers, verspreid over honderden locaties, beschikken over veilige toegang tot het internet en applicaties via hun mobiele apparaten. De IT-resources zijn zowel via fysieke als via cloudservers beschikbaar.  

Fase 4. Optimalisatie van heel het platform. 

Nu de bedrijfsactiviteiten geoptimaliseerd zijn, breekt de volgende fase van de beveiligingstransformatie aan. Verizon speelt een centrale rol in het verder optimaliseren van heel het platform. Dit doet het bedrijf door het geleidelijk toevoegen en implementeren van meer transformatieve securityfuncties die de SASE-oplossing verder integreren in een MDR-aanpak, inclusief XDR en EDR.  

Het grote voordeel is een meer algehele controle over heel het securityplatform. Er is één technologie-laag en één servicedesk. Ook de onboarding van gebruikers en het afhandelen van tickets tussen verschillende platforms van klanten en leveranciers is nu makkelijker. De SASE-toepassing bevordert bovendien zorg op afstand, patiëntervaring en veiligheid en privacy in het algemeen. Hierdoor kunnen IT- en beveiligingsteams binnen het bedrijf zich richten op meer strategisch en waardevol werk.  

Zorgorganisaties hebben, dankzij de gecombineerde NaaS- en SASE-toepassing, een beter inzicht in het gebruik en de uitgaven van resources, waardoor beveiligings- en IT-teams kosten besparen. De waardevolle systemen en tools blijven behouden en maximaliseren het rendement op investeringen. Ook zijn zorgorganisaties niet meer afhankelijk van een gedeelde infrastructuur. Hierdoor neemt het verhoogde risico op cyberincidenten af. Ze bevinden zich in een sterkere positie om het securitybeleid beter af te stemmen op het overkoepelende beveiligingsteam van de groep. En juist deze laatste twee aspecten zijn misschien wel het belangrijkst. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie