Hoe vind je een goede bookmaker?

Hoe vind je een goede bookmaker?

Redactie WINMAG Pro
Gokken op sportwedstrijden is in Nederland al een tijdje mogelijk. Zo is het niet alleen als toeschouwer leuk om een wedstrijd te kijken, maar kun je er ook potentieel geld winnen door bijvoorbeeld de juiste uitslag te voorspellen. We zien dan ook veel bookmakers die het je makkelijk maken om op een wedstrijd te wedden. Maar hoe werkt het eigenlijk precies en hoe vind je een goede bookmaker? Je leest het hier!

Wat is een bookmaker?

Het woord 'bookmaker' is Engels voor wedkantoor en eigenlijk is dat ook precies wat het is. Vroeger bestonden er alleen nog fysieke wedkantoren waar je geld in kon zetten op bijvoorbeeld paardenraces. Tegenwoordig bestaan er dus ook online wedkantoren waar je op allerlei soorten sport kunt gokken. In de moderne zin bedoelen we met bookmaker dus een (online) platform waar je op sporten kunt wedden.

Betrouwbare bookmaker zoeken

Sinds de legalisering van kansspelen op afstand (waar wedden op sport ook onder valt) kun je erop vertrouwen dat de Nederlandse bookmakers betrouwbaar zijn. Men moet namelijk aan strenge eisen voldoen om een Kansspelautoriteit-vergunning te krijgen. Als je dus van tevoren checkt of de door jou gekozen bookmaker zo'n vergunning heeft, dan zit je wel goed. Je weet dan bijvoorbeeld dat men veilig met jouw persoonsgegevens omgaat en dat je uitbetaald krijgt wanneer je een goede gok hebt gemaakt. Daarnaast kun je ook op een veilige manier geld overmaken, bijvoorbeeld met iDEAL. Dit wordt door alle Nederlandse banken ondersteund en is een betrouwbare manier om online te betalen.

Reviews lezen

Alle bookmakers met een vergunning zijn op papier dus betrouwbaar. Inmiddels zijn er ook diverse bookmakers op de Nederlandse markt gekomen en dus valt er te kiezen. De juiste keuze maak je door reviews te lezen. Dankzij deze reviews kom je ook meer te weten over hoe men te werk gaat en op welke wedstrijden je zoal kunt wedden. Zo kun je in deze TOTO review bijvoorbeeld lezen dat je via de website of app op allerlei voetbalcompetities kunt gokken. Je kunt geld inzetten op de Eredivisie, maar ook op de Bundesliga, Premier League of de Italiaanse Serie A. Je kunt de exacte einduitslag voorspellen, maar ook wedden op bijvoorbeeld hoeveel doelpunten er vallen in de eerste helft of wat het tijdstip is van het eerste doelpunt.

Handig overzicht van bookmakers

Zoek je een handig overzicht van bookmakers die in Nederland legaal actief zijn? Dan kun je een kijkje nemen op de officiële site van Bookmakers.nl. Je kunt hier namelijk per sport bekijken welke bookmakers er allemaal zijn. Je vind er uitgebreide reviews, waardoor je de bookmakers makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Zojuist noemden we al TOTO die gespecialiseerd is in voetbalwedstrijden, maar er zijn ook andere bookmakers waar je bijvoorbeeld voornamelijk op Formule 1, darten of tennis kunt wedden. Verder zijn er ook bookmakers waar je juist op verschillende soorten sporten kunt wedden. Kortom, Bookmakers.nl is altijd handig om raad te plegen als er een spannende wedstrijd aankomt en je een gokje wilt wagen!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie