Hoeveel MB heb ik nodig?

Redactie WINMAG Pro
Ben je op zoek naar een geschikt abonnement voor je telefoon? Of je nu voor een Sim Only abonnement of een abonnement met telefoon kiest, grote kans dat je graag MB’s in je abonnement wilt hebben. MB’s kunnen namelijk heel goed van pas komen. Wil je wel graag MB’s hebben, maar heb je geen idee hoeveel je nodig hebt? Wij helpen je hierbij op weg, dus lees snel verder!

Wat zijn MB’s?

MB staat voor MegaBite. Een MegaBite geeft het aantal data weer dat wordt verbruikt. Bij elke actie de jij op het internet uitvoert naast je wifi, verbruik je MB’s. Naast de term MegaBite (MB) komen we ook vaak de term GigaByte tegen (GB). Het is goed om te onthouden dat 1000 MB gelijk staat aan 1 GB.

Hoeveel data heb ik nodig per maand?

Hoeveel MB’s jij nodig hebt, is afhankelijk van jouw eigen datagebruik. Het is goed om dit van tevoren te bedenken, want op deze manier kun je bijvoorbeeld makkelijker een Sim Only bij Simyo of abonnement met telefoon afsluiten. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw werkelijke dataverbruik een stuk hoger of lager ligt dan je in je abonnement hebt vastgesteld. Het aantal MB’s per maand hangt af van hoeveel data je gebruikt. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

Waar gebruik ik data? Als je vaak thuis bent, maak je waarschijnlijk veel gebruik van wifi. Dit kost je helemaal geen data uit je bundel. In dit geval zal je aan een kleine bundel wel genoeg hebben. Hierbij kun je denken aan een bundel van zo’n 500, 1000 of 2500 MB. Ben je veel onderweg? Dan gebruik je vaak meer data. Hierbij kun je denken aan een abonnement van 2500 MB, 5000 MB of zelfs 10000 MB.

Waar gebruik ik mijn data voor? Apps verbruiken allemaal data, maar het kan enorm verschillen. Zo verbruik je met de ene app meer data dan met de andere app. Apps die simpele functionaliteiten hebben, verbruiken vaak weinig data. Echter kost bijvoorbeeld het scrollen op sociale media, streamen op Spotify of het bekijken van video’s op YouTube daarentegen wel veel data. Het is dus belangrijk om goed te bedenken waar je de data voor gaat gebruiken.

Hoe vaak gebruik ik data? Ben jij zo’n iemand die het liefst zo snel mogelijk op iedereen zijn berichtjes reageert en niets wil missen op sociale media? Dan is het verstandig om voor een bundel te kiezen waar je beschikt over veel MB’s. Vooral als je ook nog muziek streamt en zo nu en dan een video bekijkt op YouTube. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor minstens 10000 MB per maand.

Hoeveel MB’s verbruik ik gemiddeld per app?

Het aantal MB’s dat jij per app verbruikt kan natuurlijk verschillen, want dit is afhankelijk van de tijd die je op deze app spendeert. Wij sommen enkele populaire apps voor je op:
 

  • WhatsApp: 0,01 MB per tekstbericht
  • Instagram: 25 MB per kwartier
  • Facebook: 5 MB per keer
  • YouTube: 5 MB per minuut
  • Spotify: 3 MB per liedje

Wanneer je weet waar, waarvoor en hoe vaak je data gebruikt, kun je voor jezelf gemakkelijker een inschatting maken voor het aantal MB’s dat je nodig hebt per maand. Je kunt voor een Sim Only abonnement kiezen, waarbij je gemakkelijk zelf een geschikt abonnement samenstelt. Bij een Sim Only abonnement beschik je dus alleen over een simkaart. Je kunt hierbij kiezen voor een plastic simkaart of in sommige gevallen zelfs voor een eSIM. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een abonnement met telefoon, waarbij je betaalt voor de telefoon én je uitgekozen bundel.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie