Hoogleraar Maarten Steinbuch treedt toe tot Raad van Advies WorldEmp

Redactie WINMAG Pro
WorldEmp, de specialist in virtuele insourcing, kondigt vandaag aan dat Maarten Steinbuch (61 jaar) is toegetreden tot haar Raad van Advies. Binnen deze functie zal Steinbuch fungeren als klankbord voor de directie en zowel gevraagd als ongevraagd adviseren over diverse vraagstukken. Op deze manier hoopt WorldEmp haar diensten te kunnen verbeteren en verdere groei te realiseren.

In het dagelijks leven is Steinbuch hoogleraar bij de TU Eindhoven op het gebied van high-tech systemen. Samen met zijn team werkt hij aan allerlei baanbrekende innovaties. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van Brainport Eindhoven, het samenwerkingsverband van technologische en innovatieve bedrijven in de regio Zuidoost-Brabant.Steinbuch is toegetreden tot de Raad van Advies omdat hij graag een bijdrage wil leveren aan het tekort aan technisch personeel. Tijdens een handelsreis naar India met het Koninklijk huis kwam hij in contact met WorldEmp en raakte hij onder de indruk van het WorldEmp concept, waarbij specialisten uit India voor een lange periode virtueel werken bij Nederlandse bedrijven. Via een speciaal ontwikkeld online communicatieplatform kan op een betaalbare en efficiënte manier worden samengewerkt en hebben organisaties ten alle tijden een internationale collega virtueel op kantoor. 

“Elk jaar komen tientallen Indiase studenten naar Nederland om opgeleid te worden. Als ze hier een tijdje hebben gewerkt willen ze vaak weer terug naar hun eigen land. Dit is begrijpelijk maar zonde voor onze kenniseconomie. Ik geloof dat we deze talenten kunnen blijven behouden dankzij het WorldEmp concept,” aldus Maarten Steinbuch, lid van de Raad van Advies bij WorldEmp. “Het idee dat je het potentieel in andere landen aanwendt voor de Nederlandse economie, door slim remote te werken, spreekt me dan ook heel erg aan.”

Frank Korf, CEO en mede-oprichter van WorldEmp: “Dat een boegbeeld als Maarten zoveel vertrouwen heeft in het WorldEmp concept maakt ons geweldig trots. Hij heeft enorm veel kennis in huis en nauw contact met technische organisaties die kampen met een tekort aan talent. Bovendien heeft hij een groot netwerk in de BrainPort regio, waar voor ons veel kansen liggen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in de behoeften vanuit de markt en kunnen wij onze services verder verfijnen.”

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie