HP EliteBook 1040 G5: verbluffende notebook

Jordi Smit
De HP EliteBook 1040 G5 notebook-pc is op het eerste gezicht een compact, verbluffend apparaat speciaal bedoeld voor mobiele professionals die de beste, meest robuuste pc's nodig hebben. Dat belooft een hooop. Wij zijn dan ook benieuwd hoe het apparaat werkt en testen het product uitgebreid.

EliteBook x360 1040 G5

De EliteBook 1040 G5 is volgens HP ‘s werelds kleinste en lichtste 14 inch zakelijke convertible. Wanneer mensen denken aan Ultrabooks of 2-in-1-laptops, komt de HP EliteBook x360-familie echter niet snel in het hoofd op. Niet helemaal terecht, want de serie bestaat uit een aantal van de beste subnotebooks die zowel de algemene consument als de zakelijke gebruiker kan aanschaffen.

Introductie 360 graden scharnieren

De grootste verandering vergeleken met de EliteBook 1040 G4, de laatste versie uit de serie, is de introductie van de 360-graden scharnieren. Het aluminium chassis van unibody is stevig met slechts een minimale draaicirkel. De pc voelt niet zo strak als de XPS 13, maar de Dell is kleiner en mist veel van de functies van de HP.

De compacte laptop verpakt een 14 inch scherm in een 13 inch vormfactor en is MIL-SPEC-gecertificeerd, wat een bevestiging van zijn robuustheid moet zijn. Het schermpaneel kan optioneel worden uitgerust tot 700 nit helderheid, evenals met Sure View om het beeld af te schermen van pottenkijkers.

Specs EliteBook x360 1040 G5

De EliteBook 1040 G5 is configureerbaar met achtste generatie Intel Core i-processoren, tot 32 GB RAM en tot 2 TB opslagruimte. 4G LTE-connectiviteit is optioneel beschikbaar. HP adverteert een batterijduur van 17 uur en na een uitgebreide test blijkt deze tijdsduur aardig te kloppen. De HP EliteBook 1040 G5 combineert elementen van de EliteBook 1040 G4-notebook van het bedrijf en de EliteBook 1030 G3-hybride. Dit is HP's eerste convertible met EliteBook-merk met een 14-inch scherm, dat compacter lijkt te zijn dan de genoemde laptop, en toch een beetje groter is dan de bovengenoemde hybride laptop.

LEES OOK: In gesprek met Ruben Raadsheer, Chief Security bij HP

Premium-technologieën

De EliteBook x360 1040 G5 is een topklasse compacte convertible van het bedrijf en is uitgerust met vrijwel alle premium-technologieën die HP te bieden heeft, inclusief het optionele SureView-privacyscherm, HP-eindpuntbeveiliging, HP's Sure Start zelfherstellend BIOS, de Sure Recover-functie van HP en de Sure Click-beveiliging van HP. Naast de endpoint-beveiligingscontroller van het bedrijf en een TPM 2.0-chip, ondersteunt het ook driefactor-authenticatie (gezicht, vingerafdruk, wachtwoord).

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi