HPE Aruba Networking biedt nieuwe mogelijkheden voor HPE GreenLake

Redactie WINMAG Pro

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert nieuwe productinnovaties om IT-teams te helpen hun netwerkbeheerprocessen te vereenvoudigen en hun operationele flexibiliteit te verbeteren met de volgende generatie van HPE Aruba Networking Central, een cloud-native netwerkbeheer-oplossing.

HPE Aruba Networking introduceert daarnaast Network-as-a-Service (NaaS)-mogelijkheden voor klanten en channelpartners om via een maandelijks abonnement innovaties te kopen, te implementeren en te beheren op het HPE GreenLake-platform.

Nu IT-teams steeds langer onderbemand blijven, is er bij veel organisaties een gebrek aan personeel ontstaan om alle verschillende netwerkproducten te beheren. Om IT-teams te helpen heeft HPE Aruba zijn Networking Central cloud netwerk-beheerplatform opnieuw ontworpen. Hierbij is artificial intelligence voor IT operations (AIOps) toegepast om het aantal handmatige taken te verminderen, zodat IT-teams zich kunnen richten op meer strategische en waardevolle projecten.

HPE Aruba Networking introduceert verder zijn nieuwe Agile NaaS framework. Dit framework is ontworpen om on-demand networking makkelijker te maken voor partners om te verkopen en voor eindgebruikers om te consumeren. Deze nieuwe servicemogelijkheden zijn toegevoegd aan HPE GreenLake for Networking en maken het voor partners mogelijk om hun design- en levering-services te bundelen op basis van een maandelijks NaaS-abonnement.

“Een modern netwerk is de ruggengraat van next-generation digitale ervaringen en het mogelijk maken van nieuwe bedrijfsmodellen”, zegt Phil Mottram, Executive Vice President and General Manager bij HPE Aruba Networking. “De evolutie van onze AIOps in HPE Aruba Networking Central en Agile NaaS representeren onze volgende stap richting een effectiever beheer van operationele complexiteit en het verbinden met het toenemend aantal workloads - van de edge tot de cloud - voor een naadloze hybride werkervaring.”

De volgende generatie oplossingen van HPE Aruba Networking Central bieden verschillende business outcomes, zoals geautomatiseerde fabrieksoperaties, op maat gemaakte klantervaringen, een verminderde CO2-voetafdruk en omnichannel retail-opties voor een naadloze winkelervaring. Nieuwe features zijn onder meer:

 • Vereenvoudigde gebruikerservaring om gebruikers van alle vaardigheidsniveaus in staat te stellen het product te gebruiken en entry-centric ‘solar system’ views om intuïtieve navigatie te bevorderen en cognitieve belasting te verminderen.
 • De eerste ‘time-travel’ feature in de markt voor een contextueel gecorreleerde ‘point in time’-weergave van het netwerk, waarmee herstel naar een specifiek moment mogelijk is in slechts minuten.
 • Meerlaagse fysieke en logische ‘sunburst’ topologieweergaven om de visualisatie van grote, complexe netwerken te transformeren.
 • Intelligente zekerheidsindicatoren voor apparaatstatus en klantervaring, waardoor snelle first-level triage mogelijk is.
 • AI-aangedreven full-stack inzicht voor verbeterde root cause analysis (RCA), impact assessment en nauwkeurige aanbevelingen.
 • Apparaatonafhankelijke dag 0- en dag 1-workloads met 100% API-ondersteuning om netwerkconfiguraties op grote schaal te automatiseren.

Agile NaaS helpt klanten om nieuwe consumptiemodellen succesvol te navigeren en te implementeren om sneller resultaat te leveren. Nieuwe mogelijkheden zijn:

 • Tools die het voor netwerkteams mogelijk maken om een NaaS strategie te ontwikkelen die voldoet aan hun individuele behoeften.
 • Ondersteuning voor verschillende aankoop-, implementatie- en beheermodellen.
 • De mogelijkheid om NaaS te introduceren zonder een netwerk refresh.
 • Zero trust en SASE beveiliging, cloudprestaties op schaal en AI-aangedreven automatie van wereldklasse.

Nieuwe Service Pack verbeteringen op HPE GreenLake for Networking zijn:

 • Een nieuw Network Policy NaaS servicepakket, op basis van Aruba’s ClearPass network access control-oplossing. Dit pakket voegt een nieuw gestandaardiseerd NaaS-netwerkbeleid toe en vult de acht bestaande wired, wireless en SD-Branch NaaS servicepakketten uit 2022 verder aan.
 • HPE GreenLake for Networking servicepakketten zijn beschikbaar via channelpartners in 15 landen, waaronder Australië, Canada, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Korea, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het nieuwe Network Policy servicepakket zal beschikbaar zijn in Q3 van HPE’s 2023 fiscale jaar.

“Naarmate organisaties over de hele wereld hun toekomstige connectiviteitsstrategie ontwikkelen, richten ze zich steeds meer op moderne bedrijfsnetwerken die flexibel zijn, afgestemd zijn op hun behoeften en eenvoudig te beheren zijn - terwijl ze ook krachtige aanjagers van transformatie zijn”, zegt Brandon Butler, IDC Research Managers, Enterprise Networks. “HPE Aruba Networking erkent dat elke organisatie unieke behoeften heeft en loopt voorop in het opnieuw uitvinden van hoe klanten en partners meer op resultaten gerichte netwerken kunnen consumeren of leveren. Met de verbeteringen die vandaag zijn aangekondigd, blijft HPE Aruba Networking haar portfolio op het gebied van AI, beveiliging, automatisering en NaaS verder ontwikkelen.”

Integratie van Axis Security en Athonet

HPE heeft onlangs twee acquisities aangekondigd om het HPE Aruba Networking-portfolio uit te breiden: Athonet voor private 5G-connectiviteit en Axis Security voor uitgebreide SASE-beveiligingsoplossingen. De overname van Axis Security werd in maart 2023 afgerond en de edge-to-edge beveiligingsoplossingen zijn nu geïntegreerd met de technologie van HPE Aruba Networking. De Athonet-overname zal naar verwachting worden afgerond in het vierde kwartaal van HPE’s 2023 fiscale jaar. HPE zal ook deze oplossingen integreren met het HPE Aruba Networking-portfolio en bestaande telco-software na het sluiten van de transactie.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie