Huawei’s 8K tv zal 5G-modem bevatten

Geert van der Klugt
Een 8K tv met 5G-modem: Huawei belooft – dit jaar nog – het televisielandschap voorgoed te veranderen, meldt Nikkei Asian Review, een platform dat zijn statements baseert op insiderinfo.

8K tv

De 8K tv zou geschikt zijn voor het vertonen van VR-programma’s en 360-grade-video’s. Een voorbeeld vind je hieronder. De inclusie van een 5G-modem betekent dat de televisie als netwerk mesh gebruikt kan worden voor andere elektronica. Meldingswaardig is dat Huawei zich voorheen nooit aan televisies heeft gewaagd: zijn 8K tv zou bovendien de eerste Huawei-televisie zijn.

Ongeacht zijn verbanning van de Amerikaanse markt, blijft Huawei populair in Europa en Asië. In 2017 stol het bedrijf Apple’s troon: inmiddels is Huawei ‘s werelds twee na grootste elektronicafabrikant, niet ver onder Samsung. 8K tv-uitzendingen zijn zeldzaam, maar beloven populairder te worden, nu 4K genormaliseerd is. Bovendien zal de volgende PlayStation 8K-resoluties ondersteunen.

LEES OOK: Zelf een PC samenstellen? Wij testen de Shuttle DH370

Het prijskaartje? Waarschijnlijk waanzinnig hoog. Neem de Q900 8K, waar Samsung $ 70,000 voor rekent. Tel daar een 5G-modem bij op en je zit er naar verwachting niet ver naast. De keuze voor de toevoeging van een 5G-modem heeft ongetwijfeld te maken met sterk stijgende televisie-streamingcijfers en legio aan verbindingsmogelijkheden in consumentenelektronica. Hoe het model eruit zal komen te zien? Reeds onbekend.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert