Huawei kondigt P30 en P30 Pro aan

Jordi Smit
Huawei heeft zijn nieuwe toestellen aangekondigd: de P30 en P30 Pro. Dit laatste toestel bezit vier cameralenzen op de achterkant en aan de voorkant een vingerafdrukscanner die onder het scherm is geplaatst.

Topmodel: P30 Pro

Het topmodel uit de nieuwe toestellen is de P30 Pro. Het toestel heeft een oledscherm van 6,4 inch dat in de zijkanten meebuigt in de randen. Ook het glas op de achterkant buigt aan de zijkanten mee. Op de achterkant van de P30 Pro zitten drie cameralenzen en een lens die fungeert als zogenoemde Time of Flight-sensor (ToF).

Specs P30 Pro

De Huawei P30 Pro heeft voor standaardfoto's een lens van 40 megapixel. Bovendien is er een groothoeklens van 20 megapixel op het toestel aanwezig en een zoomlens om vijf keer optisch in te zoomen. De P30 Pro heeft een vingerafdrukscanner die in het scherm is geplaatst. Met draad kan de P30 Pro met 40 Watt worden geladen. Het toestel is voorzien van 8 GB aan werkgeheugen. Qua opslagruimte kunnen gebruikers kiezen voor 128, 256 of 512 GB.

LEES OOK: Duitsland bevestigt open deur voor Huawei ’s 5G

Huawei P30

De reguliere P30 heeft een oledscherm van 6,1 inch dat niet meebuigt in de randen. Het toestel heeft drie cameralenzen, die afwijken van de Pro. De standaardcamera is hetzelfde met 40 megapixels. De groothoeklens biedt 16 megapixels, de zoomlens heeft 8 megapixels en een optisch zoombereik om drie keer mee te zoomen. De P30 bezit geen ToF-sensor.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi