Huawei kondigt P30 en P30 Pro aan

Jordi Smit
Huawei heeft zijn nieuwe toestellen aangekondigd: de P30 en P30 Pro. De P30 Pro heeft vier cameralenzen op de achterkant en aan de voorkant een vingerafdrukscanner die onder het scherm is geplaatst.

Topmodel: P30 Pro

De P30 Pro mag worden gezien als het topmodel van de nieuwe toestellen. Het apparaat bezit een OLED-scherm van 6,4 inch dat in de zijkanten meebuigt in de randen. Ook het glas aan de achterkant is in staat mee te buigen. Op de achterkant van de P30 Pro zitten drie cameralenzen en een lens die fungeert als zogenoemde Time of Flight-sensor (ToF).

Specs P30 Pro

De Huawei P30 Pro heeft voor standaardfoto's een lens van 40 megapixel. Bovendien is er een groothoeklens van 20 megapixel op het toestel aanwezig en een zoomlens om vijf keer optisch in te zoomen. De P30 Pro heeft een vingerafdrukscanner die in het scherm is geplaatst. Met draad kan de P30 Pro met 40 Watt worden geladen. Het toestel is voorzien van 8 GB aan werkgeheugen. Qua opslagruimte kunnen gebruikers kiezen voor 128, 256 of 512 GB.

LEES OOK: Duitsland bevestigt open deur voor Huawei ’s 5G

Huawei P30

De Huawei P30 bezit een OLED-scherm van 6,1 inch en drie cameralenzen. De standaardcamera is vergelijkbaar met de Pro: 40 megapixels. De groothoeklens biedt 16 megapixels, de zoomlens bezit 8 megapixels en een optisch zoombereik om drie keer mee te zoomen. De P30 heeft geen ToF-sensor.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi