Huawei P30 Pro bezit drie camera's aan achterzijde

Jordi Smit
Er zijn afbeeldingen gelekt van de Huawei P30 Pro. De beelden van de telefoon tonen onder meer drie camera's aan de achterzijde: een daarvan zou tot tien keer zonder kwaliteitsverlies ingezoomd kunnen worden.

Lenzen Huawei P30 Pro

Een van de lenzen zou een zoomfunctie hebben, waarmee tot tien keer optisch kan worden ingezoomd. Specificaties van het camerasysteem zijn niet bekend. Waarschijnlijk zitten er naast de zoomlens ook nog een standaardlens en een groothoeklens op de telefoon.

Sensor Huawei P30 Pro

Daarnaast heeft het toestel naar verluidt een sensor om diepte te meten en mogelijk omgevingen in 3D te registreren. Naast de Pro is op de plaatjes van WinFuture ook de P30 te zien. Die mist mogelijk de dieptesensor. Aan de voorkant is bovenin het scherm een inkeping te vinden. Het gaat om een druppelvormige uitsnede die iets kleiner is dan die van de P20 Pro. Huawei presenteert de nieuwe telefoons op 26 maart. De Chinese telefoonfabrikant toonde afgelopen week op techbeurs MWC al een opvouwbare smartphone: de Mate X. Die komt deze zomer op de markt voor € 2.299,-.

LEES OOK: AI Huawei maakt achtste symfonie Schubert af

Toestaan 5G-netwerken Duitsland

Afgelopen week kwam in het nieuws dat Duitsland het gebruik van hardware van Huawei voor 5G-netwerken waarschijnlijk toch toestaat. Een kleine groep ministers schijnen een overeenkomst hebben gesloten, maar Duitse overheidfunctionarissen melden dat dit nog wel moet worden goedgekeurd door het volledige kabinet en het parlement. Het kan dat er bij die organen nog de nodige weerstand is te verwachten.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi