Huawei presenteert de P Smart 2019

Jordi Smit
Huawei heeft de P Smart 2019 gepresenteerd, welke de P Smart+ van eerder dit jaar opvolgt. De telefoon heeft een 6,2 inch-scherm met een kleine inkeping voor de camera.

P Smart 2019

De P Smart 2019 biedt een scherm dat bijna doorloopt in de schermranden, met aan de bovenkant in het midden een cirkelvormige inkeping, waarin de selfiecamera is verwerkt. Alleen aan de onderkant is een dunne rand te vinden. Het 6,2 inch-scherm heeft een langwerpig ontwerp met een verhouding van 19,5 bij 9 en een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. Het toestel heeft een LCD-display. In de telefoon is een Kirin 710-processor aanwezig. Die chip is ook te vinden in de eerder dit jaar verschenen Mate 20 Lite. Daarnaast heeft het toestel een 3.400 mAh-accu.

Camera

Op de achterkant heeft de P Smart 2019 twee camera's, een hoofdcamera van 13 megapixels en een secundaire camera van 2 megapixels. Die tweede camera wordt voornamelijk gebruikt om diepte-informatie te verzamelen voor het tonen van een professioneel scherptediepte-effect. De camera's werken met kunstmatige intelligentie (AI) van Huawei om foto's te verbeteren. Ook zit er scèneherkenning in de frontcamera voor het aanpassen van instellingen aan herkende omstandigheden.

Verkoop P Smart 2019

De smartphone komt 11 januari in de verkoop in zwart en blauw en krijgt een adviesprijs mee van 249 euro. Tweakers heeft vrijdag een preview gepubliceerd van de telefoon.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi