Huawei verwacht flinke verkoopdaling

Aimée van Vuuren
Nog geen maand nadat Huawei een handelsverbod met de Verenigde Staten heeft gekregen van president Donald Trump, heeft de telefoonmaker aangegeven een verkoopdaling van 40 tot 60 procent te verwachten op de internationale smartphonemarkt.

Huawei op zwarte lijst

Huawei werd in mei op de zwarte lijst van handel geplaatst door de Verenigde Staten. Dit gebeurde vanwege verdenkingen van spionagepraktijken. Door de sanctie kunnen Amerikaanse bedrijven nog maar beperkt handel drijven met de telefoonmaker.

Huawei-directeur Ren Zhengfei heeft aangegeven dat de sancties de groei van het bedrijf vrijwel niet tegenhouden. Ter compensatie van de verwachte daling op internationaal gebied, wil Huawei de helft van de telefoonmarkt van China voor zich winnen.

Huawei, verkoop, verkoopdaling, mobile, telefoon, telefoonmaker, verkoopdaling Huawei, telefoonmarkt

LEES OOK: Huawei klaagt Amerikaanse overheid aan

Verkoopdaling

In 2018 werden er wereldwijd zo’n 208 miljoen Huawei-telefoons verkocht. Het bedrijf stond dan ook terecht in de top 3 van meest verkopende telefoonmakers, samen met Apple en Samsung. In 2019 zullen er ongeveer 40 tot 60 miljoen minder telefoons worden verkocht. Het plan is om deze week de Honor 20 in de verkoop te laten gaan. De telefoonmaker heeft aangegeven dat als de verkoop tegenvalt, het bedrijf de nieuwe telefoon van de markt haalt.

Naar geruchten wil Huawei meer geld spenderen aan marketing en distributiekanalen, waardoor de buitenlandse verkopen stijgen. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag, leidinggevenden hebben aangegeven dat het doel volgens hen te hoog is.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée