Huawei: VK ziet geen vooruitgang

Jordi Smit
Huawei heeft geen voldoende vooruitgang geboekt bij de aanpak van de veiligheidsrisico's in zijn apparatuur voor telecomnetwerken. Dat het heeft Verenigd Koninkrijk geconcludeerd in een gepubliceerd rapport, dat donderdag verscheen.

Aanhoudende zorgen over Huawei

De Britse raad, die toeziet op het gebruik van Huawei-apparatuur in het Verenigd Koninkrijk, laten weten dat de aanhoudende zorgen voor significante risico's voor Britse telecomproviders zorgen. In juli 2018 concludeerde dezelfde toezichthouder overigens reeds dat er 'tekortkomingen' zijn gevonden in de apparatuur van Huawei.

Verkaring Huawei

Huawei heeft zelf een verklaring afgelegd. Het bedrijf geeft aan te zorgen van de Britse toezichthouder 'serieus' te nemen. Het rapport levert volgens het bedrijf 'essentiële input' voor de ontwikkeling van de software van het bedrijf. Huawei is echter al meerdere malen op de vingers getikt.

LEES OOK: Duitsland bevestigt open deur voor Huawei ’s 5G

Twijfels bij andere landen

Ook andere landen twijfelen over de veiligheid van Huawei-apparatuur. Waar de Verenigde Staten bedrijven die gelieerd zijn aan de overheid verbiedt om met Huawei te werken, sluit Duitsland nog altijd niet uit dat het Chinese bedrijf gaat ondersteunen in het bouwen van een Duits 5G-netwerk.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi