IBM bereidt klanten voor op next generation encryptie technologie

Redactie WINMAG Pro
IBM Security kondigt een nieuwe service aan waarmee bedrijven kunnen experimenteren met fully homomorphic encryption (FHE). FHE is een opkomende technologie die is ontworpen om data versleuteld te laten blijven, zelfs wanneer ze worden verwerkt of geanalyseerd in Cloud omgevingen of omgevingen van derden. De nieuwe IBM Security Homomorphic Encryption Services bieden bedrijven voorlichting, deskundige ondersteuning en een testomgeving voor klanten om prototypetoepassingen voor FHE te ontwikkelen.

FHE Technologie

Met de groei van de hybride Cloud zullen gevoelige gegevens nog breder worden geanalyseerd, opgeslagen en gedeeld tussen platforms en partijen. Hierdoor zal data nog meer worden blootgesteld aan verschillende beveiligingscontroles en risico's. Hoewel de huidige versleutelingstechnieken het mogelijk maken om data te beschermen tijdens opslag en transport, moet data worden ontsleuteld terwijl ze worden verwerkt of geanalyseerd. Op deze manier zijn gegevens kwetsbaarder voor diefstal of blootstelling. FHE is een opkomende en geavanceerde coderingstechnologie waarmee data gecodeerd blijft, zelfs wanneer gegevens worden verwerkt. 

IBM Security Homomorphic Encryption Services

De services die IBM heeft gelanceerd omvatten zowel advies als toegang tot tools, waaronder:

  • FHE-tools ontwikkeld door IBM Research - inclusief sjablonen voor veelvoorkomende FHE-gebruiksscenario's zoals: gecodeerd zoeken, AI en machine learning;
  • Begeleiding, advies en educatieve ondersteuning van IBM-cryptografiedeskundigen - die bedrijven helpen de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om FHE-applicaties te ontwerpen en ermee te werken;
  • Een schaalbare hostingomgeving op IBM Cloud voor ontwikkelaars - om te beginnen met experimenteren en prototypes te bouwen voor eigen FHE-applicaties.
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie