iCloud in iOS 13 beveiligd met vinger- en gezichtsscan

Fenna Kiebert
9to5Mac heeft bekendgemaakt dat Apple het in het besturingssysteem iOS 13 mogelijk wil maken om op iCloud.com in te loggen via een scan van je gezicht of vingerafdruk. 

Vinger- en gezichtsscan in iOS 13

Als je op een iPhone of iPad iCloud.com bezoekt, dan wordt in iOS 13 automatisch een biometrische inlogoptie getoond. Heeft jouw iPad of iPhone een Touch ID-vingerlezer? Dan wordt dit als optie gegeven en kun je inloggen door een vinger te scannen. Bij de iPhone X-toestellen kan er ook een gezichtsscan gemaakt worden om in te loggen op iCloud.

De nieuwe inlogoptie gaat ervoor zorgen dat gebruikers niet continu wachtwoorden hoeven in te vullen en gemakkelijker in kunnen loggen. Handmatig wachtwoorden invoeren kan natuurlijk ook nog steeds als daar de voorkeur van de gebruiker naar uit gaat. De test zou een onderdeel van Sign In with Apple kunnen zijn, een inlogoptie die Apple in iOS 13 toevoegd. 

LEES OOK: Deze apps helpen jouw leven een stuk groener te maken

Op de recente MacBooks die ook een Touch ID-scanner bezitten, werkt de functie ook. Op deze Macs moet dan wel het besturingssysteem macOS Catalina worden geïnstalleerd, dat op dit moment ook nog in de testfase zit.

Updates

Apple komt regelmatig met updates, of ze nou groot of klein zijn. Dit keer wordt het iOS 13, een grote Apple software-update die later dit jaar voor alle iOS-apparaten beschikbaar zal zijn. Verschillende nieuwe functies zoals een donkere modus en grootschalige iPad-vernieuwingen, worden aan de software-update toegevoegd.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna