Leer hier hoe je een chatbot maakt zonder programmeerkennis

Iedereen kan een chatbot maken

Redactie WINMAG Pro

Een chatbot maken - tot voor kort moest je minimaal een whizzkid zijn om dat te kunnen. Gelukkig is dat nu voorbij. Leer hieronder hoe ook jij een chatbot kan maken.

Je zal maar een webshop hebben en handmatig de klantenservice moeten regelen. Hallo, dit is 2018. Wie een beetje handig is knalt zelf die vriendelijke Robocop op z'n e-commerce site, want dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. En wie eenmaal zo'n collega van blik heeft, komt daar nooit meer op terug. Wedden? 

Want een chatbot is:
 

  • nooit ziek
  • doet niet aan weekends 
  • heeft geen vakantie nodig
  • is nooit onbeschoft naar klanten

Oftwel, een chabot is de droom van iedere ondernemer. Hoe pak je zoiets aan?

Gratis cursus chatbot maken

In een maand tijd gratis je eigen bot maken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het gebeurt terwijl je dit leest. Knight's Center uit Miami biedt een hoogwaardige cursus voor nop aan. De universiteit staat bij professionals hoog aangeschreven en staat wereldwijd bekend om zijn baanbrekende cursussen die het kosteloos aanbiedt. Iedereen mag meedoen. De botcursus is in februari begonnen, maar grote kans dat ze het nog eens aanbieden.

Volg voor amper 20 euro een cursus chatbot maken op Udemy

Een alternatief is een cursus volgen bij Udemy. Het is een publiek geheim dat veel it-professionals gebruik maken van dit online leerplatform, maar je hoeft geen it'er zijn om de aangeboden stof te begrijpen. De site biedt topkwaliteit cursussen aan voor een een grijpstuiver. Messenger Chatbot staat er te koop voor maar 10,99 euro en is al duizenden keren bekeken/gedownload.

Beste Facebook Messenger bots

Nog een must see is een overzicht van CNET uit 2016. Het overzicht is nog behoorlijk actueel en fungeert als een goede introductie voor wie zaken doet via Facebook. En welke online ondernemer doet dat niet?

Programmeren

Wat de cursussen stuk voor stuk interessant maakt, is dat er vrijwel geen programmeerkennis nodig is om de boel op gang te helpen. Uiteraard ben je nog beter af als je kunt programmeren. Wie Python beheerst mag zich rijk rekenen. Eigenijk geldt dat ook voor bekende talen als PHP, Java, NodeJS (JavaScript), C#, Objective-C, Swift en Go.

We kunnen het niet genoeg benadrukken: als je bovenstaande talen niet beheerst is er geen man overboord. Wat je skills ook zijn, vrijwel iedereen kan zo'n metalen man als collega aanmaken. En dat is best handig.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie