Getest: iiyama ProLite XUB2492HSN-B1

Geert van der Klugt
Vanaf november heeft zakelijk Nederland een nieuwe topmonitor voorhanden. De iiyama ProLite XUB2492HSN-B1 is goed nieuws. Niet vanwege de haarscherpe kwaliteit en het stijlvolle ontwerp, want dat beiden de norm zijn, bewijst iiyama al jaren. De geïntegreerde USB-Cdock steelt de show. Weinig features dragen zo groots bij aan de nieuwe werkvorm die vandaag de dag heerst. Dus belden we iiyama op en ontvingen we het model. Onze uitgebreide ervaring lees je hier.

Hoewel contact centers en specifieke branches al jaren dagelijks USB-webcams en -headsets gebruiken, kwamen dergelijke apparaten maar zelden op de bureau’s van een gemiddeld kantoor voor. Dat gemiddelde kantoor is veranderd. We communiceren digitaal; het aantal dagelijkse werkdevices neemt toe.

USB-C-dock

Bied jouw PC voldoende poorten om elk USB-apparaat te faciliteren, dan heb je geluk. Tegelijkertijd ontkomt werkelijk niemand aan de onoverzichtelijkheid die een toename van kabels oplevert. De XUB2492HSN-B1 lost beide problemen op.

Vereenvoudig jouw werkruimte met de USB-C-dock, voed USB-data en laad tegelijkertijd je laptop op vanuit de monitor. Via de RJ45 LAN aansluiting in de monitor wordt ook de laptop automatisch verbonden met het (bedrijfs-)netwerk. Dankzij een DisplayPort-uitgang breid je de desktop eenvoudig uit en creëer je met gemak een multi-monitor setup met twee of zelfs drie schermen. De ProLite XUB2492HSU-B1 sluit hier qua design, formaat en compatibiliteit het beste op aan.

Het artikel vervolgt onderaan deze afbeelding.

Ergonomie

De ergonomische standaard biedt een hoogteverstelling van 13cm. Met de draai- en zwenkmechanismen roteer je de monitor gemakkelijk in portretmodus. Werk je thuis, dan vermindert dit het belang van een juiste bureau of stoel. Je past de monitor simpelweg aan op het hoogteverschil en gaat vrij van nek- en rugpijn te werk.

Een vermindering van flickering en blauw licht gaan vermoeide ogen tegen. Contrast- en helderheidswaarden zijn niet alleen bijzonder hoog, maar naar wens aanpasbaar om aan jouw wensen te voldoen. Weergaven zijn van de bovenste plank en vermogend genoeg om ook fotografisch ontwerp en webdesign toe te staan.

Al met al: een absolute aanrader. De release onderstreept dat iiyama keer op keer kostenefficiëntie en kwaliteit weet te combineren. Perfect voor het overzichtelijke (thuis)kantoor en onze eerste keuze.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert