In vier snelle stappen een schone computer

Redactie WINMAG Pro
Veel mensen downloaden veel troep op hun computer, slaan bestanden meerdere keren op en gooien zelden bestanden weg. Wij geven vier tips om te beginnen met het opschonen van je computer.

Opslagruimte was nog nooit zo goedkoop als nu, dus het lijkt niet nodig om bestanden weg te gooien. Een volle computer maakt het echter niet alleen moeilijk om grote bestanden op te slaan en oude bestanden te vinden, je computer kan ook langzamer gaan werken. Voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet: vier gemakkelijke manieren op je pc op te schonen.

Lees ook: Dankzij 'Windows cleaner' kan oude pc nog jaren mee

Letterlijk schoonmaken

Bij het opschonen van je computer denk je al snel aan het draaien van antivirusprogramma's en het de-installeren van oude software, maar het letterlijk schoonmaken van je pc schiet er vaak bij in. In de loop der tijd verzamelt er een hoop stof in je computer daardoor deze warm wordt en langzaam gaat werken. Pak een stofdoek en een schroevendraaier en maak eens in de zoveel tijd je computer eens goed stofvrij.

Leeg de downloadmap

Grote kans dat je downloadmap vol zit met oude installatieprogramma's, foto's die je niet meer nodig hebt en oude tekstbestanden. Nu is een goed moment om eens diep die map in te duiken en alles te verwijderen wat je niet meer nodig hebt.

Defragmenteren

Met het defragmenteren van je computer krijg je vaak gratis extra ruimte, zonder iets weg te hoeven gooien. Het kost wat tijd, maar als je dit regelmatig doet kan het veel opleveren.

Sneller opstarten

Veel softwareprogramma's vinden het fijn om direct met windows op te starten. Dit kan handig zijn, maar het kost alleen maar meer tijd om je computer op te starten. Gebruik je een programma niet dagelijks, zorg er dan voor dat deze niet automatisch opstart.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie