Informer: snel, effectief en veilig

Redactie WINMAG Pro
Het is essentieel over de juiste hardware te beschikken. De kwaliteit en effectiviteit van de software is natuurlijk minstens zo belangrijk. Het draait steeds weer om de juiste prijs, snelheid, het gebruiksgemak en - laten we dat in deze tijden van GDPR niet vergeten - veiligheid. Informer is daarbij de juiste keuze.

Eenvoudiger dan ooit

Werken met de boekhoudsoftware van Informer is eenvoudiger dan ooit. Verstand van boekhouden is geen vereiste meer. Er zijn verschillende aanbieders van slimme software voor de boekhouding. Met makkelijk te begrijpen taal en een eenvoudige interface helpt Informer de nog aarzelende ZZP’er en MKB’er over de streep om de boekhouding zelf te doen.

InformerOnline MKB

Softwareleverancier Informer lanceerde onlangs een online boekhoudpakket voor het MKB. InformerOnline MKB brengt de kracht van Informer Account, een van de leidende boekhoudprogramma’s voor de MAC, nu naar de cloud. Een van de belangrijkste functionaliteiten van InformerOnline MKB is het rechtensysteem. Hiermee kun je als werkgever iedere medewerker een account met eigen rechten geven. Op die manier heeft elke gebruiker alleen toegang tot de onderdelen en informatie waar hij of zij mee moet werken. ‘Je houdt de controle over de informatie van je business, maar kunt wel flexibel werken door iedereen toegang te geven’, vertelt Remco Frühauf, CEO en oprichter van Informer.

Naast koppelingen met banken, pakketten voor salarisadministratie en de Belastingdienst lanceert Informer met het MKB-pakket ook een aantal nieuwe koppelingen. Allereerst is er via Combidesk een koppeling gemaakt met Teamleader. Teamleader is een CRM-pakket met uitgebreide projectmanagement-functies. Door deze koppeling is het nu mogelijk om facturen die gemaakt zijn met Teamleader automatisch naar de boekhouding in InformerOnline te sturen.Ook is er een koppeling met webshops via Webwinkelfacturen.nl.

Ongekend

Het is ondoenlijk in korte tijd alle kenmerken van het programma hier neer te zetten, dus wat nu volgt zijn de hoogtepunten. Allereerst de verbinding met de Belastingdienst via iDEAL. Daarmee kunnen ondernemers de btw-aangifte na het indienen direct online betalen. Dat is niet alleen makkelijk, maar voorkomt ook de nodige boetes. Met deadlines in het weekend heb je namelijk nooit meer last van vertragingen bij de banken. Ongekend! Naast het betalen van de btw-aangifte kunnen klanten ook jouw facturen met iDEAL betalen.

Brug tussen papier en digitaal

Wat verder opvalt is hoe soepel Informer de brug slaat tussen papier en digitaal, door bonnen en nota’s in te laten lezen met OCR en UBL. Daarmee ‘leest’ de software de noodzakelijke elementen voor de boekhouding automatisch uit. Je kunt rustig concluderen dat je als ZZP’er of MKB’er met dit vijfsterrenkwaliteitspakket tot en met de btwaangifte zelf de boekhouding kunt doen. Voor controle en advies kun je een adviseur altijd gratis laten inloggen.

Facturen, uitgaven, bonnetjes en de kas vormden tot voor kort een hoofdpijndossier voor de gemiddelde ondernemer. De eenvoudige terminologie en slimme technologie van Informer markeren het einde van deze tijd. Met - heel belangrijk - de zekerheid over de veiligheid en privacy van je data. Informer is namelijk houder van het keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk, ontwikkeld i.s.m. de Belastingdienst, laat zien welke applicaties veilig en betrouwbaar zijn.

Prijs € 17,- per maand (ZZP) en € 39,- per maand (MKB)
Info www.informer.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie