Innovatieve woning- en bedrijfspandbeveiliging

Redactie WINMAG Pro
Woonhuizen en kantoor- en bedrijfspanden zijn tegenwoordig voorzien van steeds betere beveiligingsvoorzieningen. De innovaties op dit gebied gaan snel, waardoor er zeer regelmatig nieuwe producten op de markt komen. Standaard onderdeel van deze beveiliging zijn beveiligingscamera's. Hierdoor is het mogelijk om live mee te kijken in de woning of een bedrijfspand. Wat zijn de nieuwste innovaties op het gebied van beveiliging?

Slimme deurbel

De slimme deurbel doet meer dan alleen een signaal laten horen dat er iemand voor de deur staat. Als er nu iemand voor je deur staat, dan krijg je je automatisch een bericht via je smartphone. Als je thuis bent is dit misschien niet altijd nodig, maar wel als er een vreemd iemand voor je deur staat die je niet vertrouwt. Je hoeft niet eens naar de voordeur te lopen om met diegene te communiceren, want dat kan ook via de smartphone. Vooral ouderen die angstig zijn om de deur 's avonds te openen, is de slimme deurbel een uitkomst. Daarbij is de deurbel ook handig als je niet thuis bent. Je krijgt ook als je aan de andere kant van de wereld zit een berichtje via de smartphone, waarna je kunt laten weten dat je niet thuis bent.

Veiligheidssysteem met drone

Een drone met een camera is de nieuwste vorm van beveiliging van een woning of bedrijfspand. Het voordeel van een drone is, dat er een veel groter gebied te verkennen is. Vanaf grote hoogte heb je een veel beter overzicht van wat er zich rondom je woning of pand afspeelt. En een drone is volledig automatisch in te stellen. Je bakent je terrein af met sensoren. Zodra de sensoren beweging constateren, zal er automatisch een drone uitgestuurd worden om de omgeving te verkennen. Desnoods kun je zelf live meekijken met de camerabeelden van de drone. Een drone wordt voor beveiliging nog niet heel veel gebruikt, maar het zal niet lang meer duren voordat meerdere fabrikanten een drone bij hun beveiligingssysteem leveren.

Camera met gezichtsherkenning

Een camera met gezichtsherkenning wordt al veel toegepast in smartphones, maar is nu ook overgebracht naar beveiligingscamera's. Bij het instellen van de camera sla je foto's op van alle gezinsleden en bekenden. Zodra iemand van de bekenden binnenkomt, krijg je direct een melding op je smartphone met de naam wie er is binnengekomen. Zodra een onbekend iemand op je terrein rondloopt zal de camera dit ook aangeven en kun je live meekijken. Een camera met gezichtsherkenning zal het aantal valse alarmen enorm verkleinen en het is een goede methode om in de gaten te houden of de kinderen al thuis zijn.

Denk hieraan bij innovatieve beveiliging

Er zijn twee zaken heel belangrijk voor de werking van een innovatief beveiligingssysteem. Dit zijn stroom en internet. Zonder dit zal het beveiligingssysteem niet werken. Voor stroom zoek je uiteraard de goedkoopste energieleverancier. Online is tegenwoordig heel gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier te vinden met de beste diensten. Daarnaast moet je ook op zoek naar een goede provider voor je internet. Zonder een goede internetverbinding kunnen er geen beelden gemaakt en opgeslagen worden en krijg je geen berichten op je smartphone.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie