Instagram: 'Ongepaste foto's en video's voortaan sneller verborgen'

Jordi Smit
Instagram heeft besloten om 'ongepaste' foto's en video's voortaan sneller te verbergen op de tijdlijn. De beelden komen een stuk lager te staan, waardoor gebruikers deze minder snel zien verschijnen, zo vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan TechCrunch.

Opgedeeld in drie categorieën

Om dit te bewerkstelligen gaat Instagram berichten opdelen in drie categorieën. Wanneer Instagram een bericht ongepast vindt, dan zorgt het dat het bericht minder hoog in de tijdlijn van gebruikers komt. Beelden die de regels wel schenden, verwijdert Instagram direct van het netwerk. Het overige, goedgekeurde materiaal wordt zoals gewoon getoond.

Opgestelde regels Instagram

Instagram heeft een aantal regels opgesteld naar aanleiding van seksueel suggestief beeld. Deze beelden zijn volgens de regels wel toegestaan, mits er geen seks of naakt in te zien is. De regels gelden bovendien voor afbeeldingen en video's met schokkende beelden of geweld. Daarbij wordt onder andere gekeken of het materiaal als kwetsend gezien wordt.

LEES OOK: Instagram Checkout voor het eerst getest

Toekomst Instagram

Hoewel Instagram geen harde regels heeft over 'ongepast' materiaal, is het social media kanaal voornemens deze in de toekomst op te stellen. Op termijn wil Instagram een algoritme trainen om het niet-gewilde materiaal automatisch te markeren, zodat het minder goed zichtbaar is in de apps. Momenteel markeert personeel beelden nog als gepast of ongepast.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi