Investeren in aandelen of in crypto’s?

Redactie WINMAG Pro

Wie in Nederland een groot bedrag aan spaargeld heeft, doet er verstandig aan om dit te investeren. Laat je het namelijk op je rekening staan, dan moet je er ten eerste belasting over betalen en ten tweede is de rente die je ontvangt lager dan de inflatie. Gevolg: je geld verdampt als je er niets mee doet. Tijd dus om de mogelijkheden te bekijken om je geld voor je te laten werken. Een goede manier om dit te doen, is door te gaan investeren. Veel mensen steken hun geld in aandelen en/of obligaties. Je kunt echter ook besluiten om je geld in crypto’s te steken om zo van mooie rendementen te profiteren. Hoe je dit het beste kunt doen, leggen wij je graag uit. 

Neem geen onnodige risico’s

Als je je geld wilt gaan investeren, maakt het niet uit wat je doet, de basisregel is altijd: zorg voor een goede spreiding. Zet nooit al je geld in op een crypto want dit leidt negen van de tien keer tot grote verliezen. Wil jij verstandig te werk gaan, ga dan met een betrouwbaar platform in zee. Amdax Nederland is zo’n partij. Dit platform heeft als een van de weinige partijen in Nederland een licentie van de Nederlandse Bank ontvangen. Ook heeft deze aanbieder een grote reserve aan liquide middelen liggen waardoor een groot aantal risico’s ontweken wordt. Je kunt via dit platform in allerlei soorten crypto’s investeren. Je kunt bijvoorbeeld voor Bitcoin gaan, maar ook voor Ripple, Uniswap of NEAR zit je bij Amdax goed. Je profiteert altijd van de scherpste tarieven waardoor je dus naar een maximaal rendement kunt werken.

Slim handelen

Wanneer je gaat investeren in crypto’s moet je tegen koersschommelingen kunnen. Cryptokoersen staan erom bekend dat zij snel kunnen stijgen, maar helaas ook heel snel kunnen dalen. Laat je echter niet leiden door je emoties. Vaak zijn keuzes die gebaseerd zijn op een emotie, degenen met de slechtste gevolgen. Je kunt ook op andere manieren aan een mooi rendement werken met crypto’s. Denk aan crypto staking, bijvoorbeeld ethereum staking. Je kunt je ETH tokens vastzetten waardoor je bijdraagt aan de decentralisatie van deze munt. In ruil daarvoor ontvang jij een wekelijkse rentevergoeding die tot wel zeven procent per jaar kan oplopen. Een medewerker van Amdax legt je graag uit wat je moet doen.

Ga voor de lange termijn

Mensen die beleggen om snel rijk te worden, komen vaak van een koude kermis thuis. Beleggen is voornamelijk voor de lange termijn. Gebruik daarom ook altijd geld dat je kunt missen en gebruik geen geld dat je misschien al op korte termijn nodig hebt. Investeer ook nooit met geleend geld. Dit leidt vrijwel altijd tot problemen. Hou je je aan deze aanbevelingen, dan is de kans groot dat je mooie rendementen tegemoet zult gaan. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie