Inzetten op duurzaamheid door smartphones te repareren

Redactie WINMAG Pro

In het streven naar een betere wereld, met als doel de Sustainable Development Goals te behalen tegen 2030, proberen organisaties op verschillende manieren bij te dragen aan duurzaamheid. Naast het verminderen van het gebruik van grijze energie en het bevorderen van groene energie, is het minimaliseren van armoede en honger en het beperken van restafval ook van belang. Een interessante manier om duurzaamheid te bevorderen, is door in te zetten op het repareren van smartphones in plaats van ze te vervangen. Verschillende partijen bieden deze reparatieservices aan.

Inzetten op duurzaamheid door smartphones te repareren 

Organisaties proberen zo goed mogelijk bij te dragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals, die de wereld in 2030 een stukje mooier moeten maken. Duurzaamheid kent hierin verschillende vormen. Het gaat niet uitsluitend om het beperken van het verbruik van grijze stroom, op het opwekken van zo veel mogelijk groene stroom. Denk ook aan het minimaliseren van armoede en honger in de wereld, door een eerlijke prijs te betalen voor producten die buiten Europa worden ingekocht. Duurzaamheid zit ook in beperken van reststromen; het hergebruiken van bestaande producten. Neem een smartphone, welke voorheen vaak vervangen werd bij een kapot scherm of een zwakke batterij. Tegenwoordig wordt vaker voor een iPhone- of bijvoorbeeld Samsung scherm reparatie gekozen in zo’n geval. Verschillende partijen bieden dergelijke reparaties aan.

Ook zakelijke toestellen vaker gerepareerd 

Niet alleen particuliere consumenten kiezen regelmatig voor een telefoon reparatie Rotterdam, als alternatief voor de aanschaf van een nieuwe telefoon. Ook zakelijke gebruikers laten kapotte toestellen vaker herstellen bij schade. Lokale reparateurs bieden verschillende mogelijkheden bij het herstellen van de telefoons. Denk niet alleen aan het vervangen van de batterij of bijvoorbeeld het gebarsten scherm. Ook worden mogelijkheden geboden om de achterkant en bijvoorbeeld de oorspeaker te vernieuwen. Klagen medewerkers over het niet goed kunnen opladen van hun smartphone? Mogelijk moet de connector aan de onderzijde van de telefoon vernieuwd worden. 

Kies voor een partij die je data beschermt

Voor zakelijke gebruikers is het vaak cruciaal dat de data op het toestel behouden blijft. Ook wanneer het toestel na het laten vallen hiervan niet meer te gebruiken lijkt te zijn. Kies voor een gespecialiseerde partij die een reparatie uitvoert, zonder dat de data verloren gaat. Er zijn professionals die een reparatie mogelijk maken, zonder dat je het toestel vooraf moet resetten. Bij veel andere reparateurs is dat laatste een vereiste, voordat aan de reparatie begonnen wordt. Het bespaart veel tijd, wanneer de data op het toestel behouden blijft. 

Garantie op uitgevoerde reparaties aan smartphones

Let bij het kiezen van een partij voor het herstel van een smartphone niet alleen op de mogelijkheid om data te behouden. Kijk ook naar de garantie die geboden wordt. Je wilt er zeker van zijn dat een reparatie op professionele en met originele onderdelen uitgevoerd wordt. Partijen die garantie bieden op zo’n reparatie zijn zeker van hun zaak; het biedt jou de zekerheid die je voorafgaand aan het laten uitvoeren van een reparatie wenst. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie