iOS 12 op 80 procent geschikte apparaten

Jordi Smit
iOS 12 staat inmiddels op 80 procent van de geschikte apparaten, zo meldt Apple. Het besturingssysteem van Apple verscheen op 17 september voor de iPhone 5S en hoger en de iPad Air en hoger.

Apple

Volgens Apple staat iOS 12 op 83 procent van de iOS-apparaten die in de afgelopen vier jaar zijn verschenen. iOS 11 uit 2017 staat nog op 12 procent van de apparaten, de overige 5 procent van de iPhones en iPads draaien een oudere versie van iOS.

iOS 12 sneller

iOS 12 is sneller door gebruikers geïnstalleerd dan iOS 11. Na twee dagen was het besturingssysteem al door 10 procent van de gebruikers geïnstalleerd, na een maand stond iOS 12 al op meer dan de helft van de geschikte apparaten. Eind december had iOS 12 een aandeel van 70 procent, iOS 11 stond een jaar eerder in december op 59 procent. iOS 12 verbeterde vooral prestaties van oudere iPhones en iPads, en voegde functies toe die het gebruik van de apparaten in kaart brengt en limieten op app-gebruik laten instellen.

LEES OOK: Apple fuseert apps iPhone, Mac en iPad

FaceTime-videogesprek iOS 12

Ook werd in iOS 12 de mogelijkheid toegevoegd om met meerdere mensen tegelijk een FaceTime-videogesprek te voeren. Die functie bleek echter een ernstig lek te bevatten, waardoor de mogelijkheid tijdelijk werd uitgeschakeld. Na een update werkt groepsbellen wel weer, al kunnen gebruikers vooralsnog geen extra deelnemers toevoegen nadat het gesprek is gestart.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi