'iPad Pro overtreft standaard voor platheid'

Jordi Smit
Een Apple-topman heeft tegenover klanten gereageerd op klachten over licht gebogen exemplaren van de nieuwe iPad Pro. De tablets worden met een nauwkeurigheid van 0,4 millimeter gemaakt, aldus het bedrijf.

Dezelfde mate van platheid

De Apple-topman benadrukt dat de iPad Pro gedurende zijn levensduur 'dezelfde mate van platheid' zal behouden. Een eventuele kromming zal dus niet erger worden en heeft volgens Ruccio ook geen effect op de werking van de iPad Pro. Apple belooft op een later tijdstip met een uitgebreidere verklaring te komen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen last hebben van een gebogen iPad Pro. Ook is niet duidelijk of de kromming bij die gebruikers binnen de richtlijnen van Apple vallen.

Geen defect

Het bedrijf zei wel dat de iPad Pro niet vaker geretourneerd wordt dan andere producten. De kromming wordt vooralsnog niet als defect gezien. Klanten kunnen een iPad Pro wel binnen de normale retourperiode inruilen bij de verkoper. Online geldt voor het ruilen van producten in Nederland een wettelijke periode van twee weken, zonder dat opgaaf van reden nodig is.

Gebogen iPad Pro 'normaal'

Eerder deze week zei Apple al dat het normaal is dat sommige exemplaren van de recentste iPad Pro gebogen uit de doos komen. Volgens Apple is de lichte kromming het gevolg van het koelproces bij de fabricage van de behuizing. Klanten die de nieuwe iPad Pro hebben gekocht klaagden niet alleen op fora, maar ook bij Apple. Ze kregen reactie van Apples hardwaretopman Dan Ruccio, meldt MacRumors. Ruccio schrijft dat de nieuwe iPad Pro aan hogere kwaliteitseisen moet voldoen dan voorgaande modellen. De platheid van de iPad Pro mag volgens Ruccio hooguit 400 micrometer verschillen, oftewel 0,4 millimeter.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi