iPhone 11: dit weten we tot nu toe

Jordi Smit
Apple brengt in 2019 wederom een nieuwe iPhone uit: de iPhone 11. Naar verwachting vindt de release van het nieuwe exemplaar dit najaar plaats. En waarschijnlijk worden deze producten dan in september en oktober over de winkels verspreid. Tijd dus om eens vooruit te blikken met de laatste geruchten.

Subepidermal imaging

Het eerste opvallende gerucht is dat de iPhone 11 een Face ID zou gaan gebruiken, een techniek die de aderen van de gebruiker scant en daardoor weet wie het voor zich heeft. Het patent dat Apple hiervoor heeft aangevraagd, toont een camera aan de voorzijde van het apparaat dat aderen en bloedvaten in het gezicht van de gebruiker scant om te bepalen door wie de iPhone 11 wordt gebruikt, ook wel ‘subepidermal imaging’ genoemd.

MicroLED-scherm iPhone 11

Eén van de iPhone 11 modellen lijkt te zijn voorzien van een MicroLED-scherm. Het voordeel van dit type scherm is dat het betere beeldkwaliteit levert en dat het scherm langer meegaat. Apple investeert behoorlijk in MicroLED-schermen, die de mogelijkheid bieden om toekomstige apparaten dunner, helderder en energiezuiniger te maken.

Inkeping bovenkant scherm

De inkeping aan de bovenkant van het scherm zou in 2019 wel eens kleiner kunnen gaan worden. Leverancier AMS heeft namelijk een nieuwe sensor weten te ontwikkelen. Daarmee kan de notch kleiner worden geproduceerd en achter het scherm geplaatst worden. Het gaat om een infrarood-nabijheidssensor en een RGB-helderheidssensor, die bij de 2018 iPhones nog vrij veel ruimte innamen.

LEES OOK: Apple fuseert apps iPhone, Mac en iPad

iPhone 11 krijgt drie camera’s

Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de iPhone 11 maar liefst drie camera’s tot zijn beschikking. De opvolger van de iPhone XS Max heeft er dus een extra lens bijgekregen, aangezien er al twee aan de achterkant zaten. De extra lens die Apple heeft toegevoegd, is bedoeld om beter te kunnen inzoomen. Bovendien is de beeldkwaliteit beter onder bepaalde lichtomstandigheden, bijvoorbeeld bij weinig licht. We kunnen dus rekenen op een hogere kwaliteit voor foto’s en filmpjes.

Verbetering draadloze communicatie iPhone 11

Apple lijkt eveneens te werken aan het verbeteren van de draadloze communicatie van het apparaat. Volgens geruchten is het bedrijf bezig met de nieuwe MPI-technologie, al heeft dit weinig voordelen voor de gebruikers. Wat wél een welkome toevoeging is, heeft betrekking op de ondersteuning van Wi-Fi 6. Deze technologie biedt hogere snelheden, waardoor de 2019 iPhone gegevens dus ook sneller kan verwerken. Ook is het bereik een stuk groter en is de beveiliging vele malen beter.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi